ВЕЛИНГРАД В хода на специализирани проверки властите са установили данъчна

...
ВЕЛИНГРАД В хода на специализирани проверки властите са установили данъчна
Коментари Харесай

Разкриха данъчни измами във Велинград

ВЕЛИНГРАД

В хода на профилирани инспекции управляващите са открили данъчна машинация в огромни размери във Велинград. Извършени са проверки на две компании, занимаващи се с обработка на дървесина в града.

В двата промишлено-складови обекта на едната компания проверяващите са открили разлика от над 1 000 кубика дървесина сред нанесеното по документи и действителната наличност. В рамките на инспекцията е изяснено, че продукцията е осъществена, само че за това не са издадени нужните финансовово-счетоводни документи. Вследствие на това са укрити данъчни задължения с огромни размери.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Пловдивските инспектори от Национална агенция за приходите са запечатали единия от обектите на сдружението. Предстои щателна данъчна проверка. Служителите на регионалната ревизия по труда са установили, че на работа са били наети малолетни лица, за което е формирано полицейско произвеждане. Съставени са и актове и за открита липса на постоянни трудови контракти на 10 служащите във компанията.

Съвместната инспекция във втората компания, профилирана в преработката на дървесина и производството на пелети, дала съвсем аналогична картина, заяви Министерство на вътрешните работи. Установена е липса на близо 350 тона подготвена продукция, която в реалност е осъществена на пазара без документи, като по този метод за избегнати данъчни отговорности в огромни размери.

По случая е стартирано произвеждане и следва цялостна данъчна проверка. Инспекторите " Държавен противопожарен надзор " при РСПБЗН-Велинград са съставили акт и наставления за установени нередности, свързани с пожарната сигурност на постройките и индустриалните процеси.

Разследващите ще ревизират и за възможна съгласуваност сред двете компании.

Работата и по двата случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик и Районната прокуратура във Велинград.

В профилираните инспекции са взели участие чиновници на бранш " Противодействие на икономическата престъпност " в ОДМВР-Пазарджик, инспектори от ТДНАП-Пловдив, от Изпълнителната организация по горите, от Областната ревизия по труда, както и чиновници на РСПБЗН-Велинград. Извършени са проверки на две компании с активност - обработка на дървесина във Велинград./Марица

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР