Великобритания започва преговори с Киев за премахване на бариерите за

...
Великобритания започва преговори с Киев за премахване на бариерите за
Коментари Харесай

Лондон и Киев в преговори за премахване на бариерите за дигиталната търговия

Великобритания стартира договаряния с Киев за унищожаване на бариерите за цифровата търговия като част от напъните да се поддържа Украйна след съветското навлизане, предава БНР.

През май Великобритаиня отстрани цените за украински артикули, а в този момент се пробва да облекчи търговията в цифровата сфера. Министърът на търговията Ан-Мари Травелиан съобщи за организация Ройтерс, че „ Англия застава един до друг с Украйна и ще употребява търговията като лост за подкрепяне на страната да построи съвременна стопанска система след тази варварска война “.

Травелиан добави, че партньорството с Украйна ще помогне на украинците да изживеят светли дни напред и че британците ще не престават да вършат всичко по опциите им да защитят украинските работни места и препитанието на хората.

Англия и Украйна ще се стремят към възстановяване на успеваемостта в цифровата търговия, като работят в области като електронни преводи, електронни подписи и други технологии.

Британският експорт на цифрово доставени услуги е представлявал близо три четвърти от целия експорт на услуги за Украйна през 2020 година, оповестиха от английското министерство на търговията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР