Великобритания възобновява през 2022 г. издаването на лицензи за разработка

...
Великобритания възобновява през 2022 г. издаването на лицензи за разработка
Коментари Харесай

Лондон възобновява издаването на лицензи за петролни разработки в Северно море

Англия възобновява през 2022 година издаването на лицензи за разработка на нови петролни залежи в Северно море по отношение на планувания еволюционен отвод от съветски изкопаеми горива поради войната в Украйна, осведоми в. " Файненшъл таймс "

Изданието се базира на Андрю Самюъл, началник на английската Служба за нефт и газ (OGA), която от през днешния ден се преименува на Преходна работа за ръководство на Северно море (North Sea Transition Authority – NSTA). По думите му лицензите ще включват и към този момент направени открития, които са в задоволителна степен на напредналост за работа при интерес от страна на петролни и газови компании да ги експлоатират.

Издаването на такива разрешителни беше прекратено преди две години от английското държавно управление основно по искане на еколози, които упорстваха за това в полза на постигането на климатичните цели.

Според Самюъл не трябва да се разрешава увеличение на английската взаимозависимост от вноса на нефт и газ, които постоянно са създадени с висока за околната среда цена.

" Ние знаем, че нашите положителни разработки (в Северно море) имат по-нисък въглероден отпечатък и ние се нуждаем от тях ", добавя той.

По-рано Лондон разгласява вероятни условия за асимилиране на нови петролни и газови залежи в Северно море за понижаване на зависимостта от вноса. Според документа при разглеждане на въпроса за издаване на лицензи ще се регистрира салдото сред вътрешното произвеждане и вноса. Условията включват и оценка на напредъка на фирмите за понижаване на индустриалните излъчвания и създаването на технологии за хващане и предпазване на въглерод и произвеждане на водород.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР