Великобритания в колапс пред бездомническата криза Броят на бездомниците във

...
Великобритания в колапс пред бездомническата криза Броят на бездомниците във
Коментари Харесай

Великобритания в колапс пред бездомническата криза

Великобритания в колапс пред бездомническата рецесия
Броят на бездомниците във Англия се е повишил с 300% за интервал от осем години, съгласно държавни данни, които разкриват разширяваща се рецесия заради дефицит на жилища и скок в цените на наемите.

Почти 1 300 души спят всяка нощ по улиците на столицата - епицентърът на възходящия проблем, който най-сетне принуди локалните и националните управляващи да работят, когато температурите спаднаха фрапантно в града.

Смъртта измежду бездомниците е постоянно срещана - случай в края на декември в Уестминстърската метростанция завладя националните заглавия.

„ Човекът беше починал от хипотермия там “, споделя Ерик Грийн, 56-годишен скитник, който всеки ден се моли пред лондонския площад „ Трафалгар‘ – на дъжд, зной или сняг.

Увит в остарялото си палто, със скъсана шапка върху главата си, Грийн живее в сурови условия в продължение на две години и половина - откогато губи работата си като дърводелец, а по-късно и жилището си.

Около 320 000 души сега живеят на улицата или из центровете за незабавно настаняване в цялата страна, съгласно данни на един от основните приюти в страната, „ Убежище “.

Повечето от тях са били изгонени от домовете си поради недостъпни наеми, а не поради събитие, случило се в живота им.

"Например в случай че сте с доста ниски приходи и се нуждаете от обществена помощ, с цел да можете да плащате наема си. Когато наемът се повишава, става доста трудно", споделя Джон Спаркс, основен изпълнителен шеф на подслон „ Криза “.

- „ Не се прави задоволително “ –

Благотворителните организации упрекват обществената и жилищната политика на държавното управление за изостряне на казуса.

"Трябва да изберем дали да влагаме в обществени домове или ще влагаме в обществената система като цяло, с цел да подкрепим хората да излязат от ситуацията на бездомници", сподели Спаркс.

Обръщайки внимание на програмата за строги икономии, въведена вследствие на финансовата рецесия от 2008 година, държавното управление е съкратило десетки милиарди паунда за обществени стратегии.

През същия интервал популацията на Лондон се е нараснало с повече от един милион души - от 7,8 на 8,8 милиона, подхранвано от високата раждаемост и интернационалната миграция.

Тези трендове се отразяват в формалните статистически данни, които демонстрират годишен растеж от 38% на броя на жителите на Европейски Съюз без поданство във Англия, спящи по улиците на Лондон.

Докато популацията се е повишило, обществените вложения в обществените жилища са спаднали внезапно, създавайки „ съвършената стихия “ за хората с ниски приходи.

Правителството е отпуснало 36 700 за обществени жилища в Англия през 2010-2011 година. Седем години по-късно тази цифра е паднала единствено до единствено 6 463.

Кметът на Лондон Садик Хан сложи казуса като акцент на акцията си през 2016 година, като се ангажира да построи 116 000 обществени жилища до 2022 година.

Хан започва проект за деяние по отношение на казуса с бездомниците и приканва за повече финансиране от централното държавно управление.

Правителството се ангажира да отстрани бездомността до 2027 година, като отдели за това 100 милиона лири (115 милиона евро).

Също по този начин даде обещание 2 милиарда английски лири за интервал от 10 години за създаване на обществени жилища, само че благотворителните организации желаеха повече.

"Те ще би трябвало да създадат извънредно доста повече по отношение на предварителната защита, обществената политика и построяването на обществени жилища, в случай че желаят задачата да бъде реализирана “, сподели Спаркс. "Ние желаеме от тях да реализират тези цели, само че към момента не вършат задоволително." /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР