Великобритания трябва да се насочи към богатство, свързано с Кремъл,

...
Великобритания трябва да се насочи към богатство, свързано с Кремъл,
Коментари Харесай

Лондон ще проверява богатство, свързано с Кремъл


Англия би трябвало да се насочи към благосъстояние, обвързвано с Кремъл, в отговор на отравянето на някогашен разузнавач, сподели външният министър Борис Джонсън в неделя, преди визитата на интернационалните специалисти по химически оръжия.

"Когато хората са получили благосъстояние посредством корупция и където можем да забележим връзка с Кремъл, с Владимир Путин, допустимо е да се желае пояснение за произхода на благосъстоянието и други наказания против тези лица", сподели Джонсън пред Би Би Си.

Бившият съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия са в сериозно положение, откакто бяха подложени на въздействието на нервно-паралитично вещество в британския град Солсбъри на 4 март, което докара Англия до експулсиране на 23 дипломати от Кремъл.

Технически специалисти от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще посетят Англия в понеделник, с цел да съберат проби от нервно-паралитичното вещество, употребявано при нападението.

"Те ще бъдат изпратени до високо реномирани интернационалните лаборатории, определени от ОЗХО, за тестване с резултати, чието правене се чака да лишават най-малко две седмици", се споделя в изказване на външното министерство.

Джонсън сподели, че държавното управление обмисля нещо сходно на американския "Закон Магнитски", който беше признат през 2012 година, с цел да накаже съветските публични лица, упрекнати в нарушавания на правата на индивида.

Джонсън упрекна руснаците в "самодоволен жлъч и отричане" в отговор на обвиняванията и сподели, че интернационалната общественост е зад Англия.

„ Зловредното, разрушително държание “ на Москва в интернационален мащаб е повода съдружниците да са "склонни да не дават на Русия изгода от съмнението", добави той.

Министърът обаче се изправи пред неуместни въпроси за мач тенис, който е изиграл със брачната половинка на някогашния министър на Кремъл Владимир Чернухин, в подмяна на подаяние от 160 000 паунда за Консервативната партия.

Мар сподели, че „ Русия е прекратила производството на каквито и да било химически субстанции [за химически оръжия] през 1992 година “, само че от английското външно министерство отхвърлят изказванието и споделят, че имат „ информация, посочваща, че през последното десетилетие Русия е изучавала пътища за доставката на нервно-паралитични субстанции евентуално за ликвидиране “.

Борис Джонсън дефинира като „ смехотворни “ обвиняванията на Русия, че в Англия се създават вещества-убийци и добави, че „ няма да дава отговор на страна, която в действителност си има вяра, че е почтена “.

Британските медии оповестиха в неделя, че държавното управление има желание незабавно да прокара закони, които да разрешават изземането на активи във Англия, добити с мръсни съветски пари./АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР