Великобритания ще започне програма за масово тестване за КОВИД-19 в

...
Великобритания ще започне програма за масово тестване за КОВИД-19 в
Коментари Харесай

Тестват цялото население на Ливърпул за коронавирус

Великобритания ще стартира стратегия за всеобщо тестване за КОВИД-19 в град Ливърпул тази седмица, съобщи Ройтерс.

Пилотната скица ще предлага тестване на всеки, без значение дали има признаци или не. Тя е ориентирана към намиране на нов метод за потребление на тестването за да бъде лимитирано разпространяването на ковид.

Министър-председателят Борис Джонсън даде обещание по-рано през годината национална система за тестване и следене, при която да се тестват хората със признаци, а контактните лица да бъдат призовавани да се изолират. Схемата обаче провокира отчаяние, а научният съвещателен орган на държавното управление съобщи предишния месец, че въздействието й върху разпространяването на вируса е нищожно.

Англия е преди всичко по смъртност от КОВИД-19 в Европа, а в четвъртък се планува да влезе в действие нова национална карантина в Англия. Правителството обаче показва вероятността за постоянно всеобщо тестване до пролетта като мотив за оптимизъм.

"Още е рано, само че този тип всеобщо тестване може да бъде могъщо ново оръжие в битката ни с КОВИД-19 ", сподели Джонсън.

Правителството съобщи, че програмата за всеобщо тестване в Ливърпул ще стартира в петък с потребление на Пи Си Ар проби и други способи за тестване. Градът е един от най-тежко засегнатите от ковид в страната.

Джонсън сподели, че според от триумфа на пилотната скица може да бъдат предоставени милиони нови бързи проби на други места в страната преди Коледа, с цел да се помогне на локалните управляващи да лимитират предаването на вируса в своите региони.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР