Великобритания ще слее министерствата на външните работи и на международното

...
Великобритания ще слее министерствата на външните работи и на международното
Коментари Харесай

Великобритания ще слее две министерствата

Великобритания ще слее министерствата на външните работи и на интернационалното развиване, сподели през днешния ден министър-председателят Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, като даде обещание, че обединеното ведомство по-добре ще пази английските ползи, без да се понижават парите за планове в чужбина, съобщи Ройтерс.

Решението незабавно беше разкритикувано от съперници, съгласно които това е съзнателно отклонение на вниманието от дейностите на държавното управление за справяне с ковид и ще отслаби въздействието на Англия в чужбина.

Джонсън сподели, че по този метод се отстранява едно неправилно разделяне сред две припокриващи се ведомства, а това ще разреши изразходването на средства да става в сходство с външнополитическите цели.

"Това ще сплоти нашата помощ с нашата дипломация и ще ги събере дружно в нашите интернационалните старания ", съобщи той пред Народното събрание.

Официалната статистика демонстрира, че Англия е похарчила 15,2 милиарда лири за помощ за развиване през 2019 година, от които съвсем три четвърти са пристигнали от бюджета на министерството на интернационалното развиване. Според Института за ръководство бюджетът на министерството на интернационалното развиване е бил пет пъти по-голям от този на външното министерство.

Борис Джонсън основава за лятото фонд за обществен патронаж

Това от дълго време притегля вниманието на депутатите от дясното крило на Консервативната партия на Джонсън, които упорстват, че тези пари се прахосват за незначителни планове и би трябвало или да се харчат по-контролирано, или да се дават за действия вкъщи.

Бившият министър-председател реакционер Дейвид Камерън  Дейвид Камерън Дейвид Камерън - политик и министър председател на Англия от 2010 до 2016 година Роден в Лондон на 9 октомври 1966, чието съдружно държавно управление вписа в закон през 2015 година обещанието да харчи за помощ за развиване 0,7 % от брутния народен приход, сподели, че това ще значи "по-малка експертиза, по-слабо покровителство за развиването на най-високо равнище и в последна сметка по-малко почитание към Англия в чужбина ".

Новото ведомство ще се споделя министерство на външните работи, Общността на нациите и развиването и ще стартира да работи от септември.

"Премахването на министерството на интернационалното развиване отслабва ролята на Англия в света ", сподели водачът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър.

"Министър-председателят би трябвало да спре тези дейности за похищение на вниманието и да се заеме със задачата за справяне със здравната и икономическа рецесия, с която се сблъскваме ", съобщи той.

Ново проучване на службата за публично опазване на здравето на Англия удостовери, че расизмът и обществените неравенства са фактори, които способстват за увеличение на заплахата от заразяване и умиране от ковид на хора от чернокожите, азиатските и малцинствените общности във Англия, показва Асошиейтед прес.

Британското държавно управление е подложено на засилен напън да направи повече за справяне с казуса, откакто данните поредно демонстрират, че равнището на смъртност от ковид измежду чернокожите и етническите малцинства е доста по-високо, в сравнение с измежду белите.

Докладът не е проучвал генетичните фактори, само че съгласно него е ясно, че пандемията е "разкрила и изострила отдавнашните неравенства " във Англия.

В него се показва, че има мощна връзка сред икономическите неподходящи условия и заразяването с ковид. Чернокожите и малцинствените групи са по-застрашени, тъй като е по-вероятно да живеят в пренаселени жилища, да употребяват публичен превоз и да работят тук-там с по-висок риск от излагане на вируса.

Според проучването историческият расизъм и по-лошият опит от използването на услугите на здравната система или на работното място значи, че е по-малко евентуално малцинствените групи да търсят здравна помощ или да изискват по-добри защитни средства на работното място.

В отчета се споделя, че управляващите би трябвало да стартират по-цялостно събиране на етнически здравни данни и да подсигуряват, че етническата принадлежност се записва в смъртните актове. Изследването предлага целенасочени послания за тютюнопушенето, наднорменото тегло и възстановяване на грижата за необятно публикувани здравословни проблеми като диабета.

Докладът беше оповестен ден откакто Джонсън разгласи основаването на комисия, която да изследва какво още може да се направи за битка с расовото неравноправие във Англия.

Борис Джонсън под напън да понижи обществената дистанция
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР