Великобритания ще предостави на Украйна около 6000 нови отбранителни ракети

...
Великобритания ще предостави на Украйна около 6000 нови отбранителни ракети
Коментари Харесай

Лондон предоставя 6000 ракети и 30 млн. паунда на Украйна

Великобритания ще даде на Украйна към 6000 нови отбранителни ракети и съвсем 30 милиона паунда (40 милиона долара), с цел да поддържа отразяването на BBC в района и да заплати на украинските бойци и водачи, заяви " Ройтерс ", представен от

Британският министър-председател Борис Джонсън ще разгласи новия пакет от поддръжка в четвъртък на срещите на водачите на НАТО и Г-7, като в същото време алармира за подготвеност за в допълнение подсилване на отбранителните качества на Украйна.

Това оповестиха от неговия офис в сряда.

" Обединеното кралство ще работи с нашите съдружници за усилване на военната и икономическа поддръжка за Украйна, като укрепва защитата им, до момента в който обръщат хода на тази борба ", сподели Джонсън. Един месец след началото на тази рецесия интернационалната общественост е изправена пред избор. Можем да поддържаме жив пламъка на свободата в Украйна или да рискуваме да бъде угасен в Европа и света. "

Като част от пакета Обединеното кралство ще даде 6000 ракети и 25 милиона паунда финансова поддръжка за украинските военни. Освен това ще даде 4,1 милиона паунда за Световната работа на Би Би Си, с цел да подкрепи нейните услуги на украински и съветски език и да се оправи с дезинформацията.

Англия съобщи с новия ангажимент, че ще даде до 10 000 ракети и че спомагателните средства идват върху 400 милиона паунда, предопределени за филантропична и икономическа помощ.

Очаква се срещата на върха на НАТО в четвъртък в Брюксел да отключи спомагателна помощ за Киев, в това число съоръжение, което да помогне на Украйна да се отбрани от химически, биологични, радиологични и нуклеарни закани.

Британското държавно управление съобщи предходната седмица, че разполага със солидни доказателства за осъществено военни закононарушения в Украйна. От държавното управление прибавиха тогава, че зад тези закононарушения стои съветския президент Владимир Путин, само че не го нарекоха военнопрестъпник.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова Путин военнопрестъпник в мнения, които Кремъл дефинира като " непростими ".

Външният министър Лиз Тръс се разграничи от думите на американския държавен глава. " Имаме солидни доказателства за военни закононарушения в Украйна и зад тях стои Владимир Путин. ", добави тя.

В последна сметка Международният углавен съд би трябвало да реши кой е или не е военнопрестъпник, а ние да представим доказателствата, съобщи Тръс.

Припомняме, че при започване на месеца съдът в Хага стартира следствие за военни закононарушения, закононарушения против човечеството и геноцид в Украйна
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР