Великобритания ще подкрепя Украйна, докато не спечели войната, заяви днес

...
Великобритания ще подкрепя Украйна, докато не спечели войната, заяви днес
Коментари Харесай

Лондон: Великобритания ще подкрепя Украйна „до победа“

Великобритания ще поддържа Украйна, до момента в който не завоюва войната, съобщи през днешния ден английският външен министър в отговор на гневната реакция на Москва от решението на Лондон да изпрати танкове.

" Посланието, което изпращаме на Путин - и, почтено казано, на всеки различен, на който му е забавно да следи, е, че сме поели ангажимент да поддържаме украинците, до момента в който не победят ", съобщи Джеймс Клевърли по време на посещаване във Вашингтон.

" Това, което Путин би трябвало да разбере, е, че ние ще имаме стратегическата устойчивост да останем с тях, до момента в който работата не бъде свършена, и най-хубавото, което може да направи, с цел да резервира живота на личните си войски, е да признае това ", сподели той в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.

Клевърли, който по-късно във вторник ще организира диалози с държавния секретар Антъни Блинкен, е на посещаване в Съединени американски щати и Канада, откакто Англия стана първата страна, която удовлетвори настояването на Украйна за западни тежки танкове.

Министър-председателят Риши Сунак съобщи, че неговото държавно управление ще даде 14 танка Challenger 2.

Европейските страни към този момент са доставяли на Киев осъвременени версии на руски танкове, а Съединени американски щати и Франция са поели ангажимент за по-леки версии, като Вашингтон изпраща бронирани машини Bradley.

Клевърли съобщи, че Англия е решила да изпрати танкове на украинците, тъй като " това, от което признаваме, че те се нуждаят, е способността за мощен отпор на изток и на юг " - региони, които Русия се пробва да завземе след нашествието си, почнала преди близо 11 месеца.

Клевърли съобщи, че Англия се ангажира да прегледа опцията за оказване на друга помощ на Украйна според от нейните потребности.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР