Великобритания ще плаща на хората, които искат да отворят домовете

...
Великобритания ще плаща на хората, които искат да отворят домовете
Коментари Харесай

Великобритания плаща по 418 евро на всеки, който приеме бежанци от Украйна

Англия ще заплаща на хората, които желаят да отворят домовете си за украинци, бягащи от съветската инвазия, оповестява Ройтерс.

Новата скица, наречена "Домове за Украйна ", ще разреши на бежанците от войната да идват във Англия, даже в случай че нямат фамилни връзки, съобщи държавното управление в неделя.

Англия ще заплаща на хората по 350 паунда (418 евро) на месец, в случай че могат да предложат на бежанците свободна стая или парцел за най-малък интервал от шест месеца.

Министър-председателят Борис Джонсън се пробва да показа Англия като страна, която подкрепя световния отговор на съветската инвазия. Правителството му обаче е стана обект на рецензии поради забавянето на приема на бежанци.

Законодателите от всички политически партии в английския парламент нападнаха настояването на държавното управление украинците да показват визи и биометрични проби, преди да дойдат във Англия.

Според множеството депутати това е непотребна администрация, която състава опасности за хората, които бягат от войната.

Според новата скица, жителите, благотворителните организации и бизнеса ще могат да оферират настаняване на бежанци посредством специфична уеб страница в края на идната седмица.

„ Обединеното кралство стои зад Украйна в най-мрачния им час и английската общност схваща нуждата да отведем колкото се може повече хора в сигурност допустимо най-бързо “, съобщи министърът по жилищната политика Майкъл Гоув.

„ Призовавам хората от цялата страна да се причислят към националните старания и да предложат поддръжка на нашите украински другари. Заедно можем да дадем безвреден дом на тези, които толкоз обезверено се нуждаят от него “, добави той.

Всеки, който предлага стая или дом, ще би трябвало да потвърди, че мястото за настаняване дава отговор на стандартите и може да се наложи да се подложи на инспекция за съдимост.

Броят на бежанците, бягащи от Украйна, може да нарасне до над 4 милиона, което е двойно повече от актуалните оценки за към 2 милиона, заяви предходната седмица Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР