Великобритания ще отдели 75 млн. паунда за развитието на изкуствения

...
Великобритания ще отдели 75 млн. паунда за развитието на изкуствения
Коментари Харесай

Великобритания плаща за пускането на коли без шофьори

Великобритания ще отдели 75 млн. паунда за развиването на изкуствения разсъдък и възнамерява до 2021 година да пусне коли без водачи по пътищата си. Това ще разгласи финансовият министър Филип Хамънд по време на речта си за бюджета тази сряда.

Хамънд ще разгласи законодателни промени, които ще разрешат на английската промишленост за самостоятелни коли, която държавното управление чака да доближи стойност от 28 милиарда паунда до 2035 година, да пусне транспортните средства в употреба в околните 3 години.

" Някои биха споделили, че това е самоуверен ход, само че считам, че би трябвало да приемем тези технологии, в случай че желаеме Англия да управлява идната индустриална гражданска война ", сподели министърът пред шоуто на Андрю Марр.

Хамънд, който е напрегнат да приготви прелъстителен бюджет на фона на комплицираните договаряния за Brexit, ще разгласи отпущането на още 400 млн. паунда за компании, които да изградят зарядни станции за електрическите автомобили в цяла Англия.

Предвидени са тласъци и за искащите да си купят електромобил, като част от опитите на страната да премине към превоз с нулеви нездравословни излъчвания.

С фокус върху софтуерните промишлености държавното управление ще похарчи 75 млн. паунда за поддръжка на фирмите, разрастващи изкуствен интелект и 160 млн. паунда, за развиването на 5G технология, която ще е нужна за всеобщото внедряване на безпилотни коли.

Очаква се Хамънд да понесе рецензии поради политиките си за обществени разноски и изключително за жилищната си политика. Държавата ще се ангажира да построява 300 000 жилища годишно, а министърът даде обещание да направи " каквото е належащо ", с цел да извърши тази цел.

" Това е огромна крачка от мястото, където сме в този момент ", означи Хамънд.

Той е наясно, че казусът не може да бъде решен с магическа пръчка, нито само с наливането на пари, тъй като това би основало инфлация в цените на жилищата и би влошило нещата.

Критиците упрекват министъра, прочут с прякора " Фил електронната таблица ", че е захласнат от обстоятелствата и цифрите и му липсва по-широка визия за бъдещето.

" Осъзнавам, че не мога да употребявам този бюджет единствено с цел да покажа куп цифри, а би трябвало да покажа накъде отива Англия ", съобщи той в изявление за в. Sunday Times.

Той бе подложен на критика, че не се възползва ниските от лихви във Англия, с цел да вземе заем, с който да усили обществените разноски, изключително що се отнася до заплатите на държавните чиновници.

Това беше основна тематика в акцията преди парламентарните избори през юни и оказа помощ на водача на Лейбъристите Джеръми Корбин да реализира замайващ резултат, а торите изгубиха парламентарното си болшинство.

Хамънд ще усили заплатите на медицинските сестри в здравната система, а такова е планувано и за полицейските и затворническите чиновници. Това бележи края на политиката на строги икономии, преобладаваща от финансовата рецесия през 2008 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР