Великобритания ще извади от утре всичките 11 страни от своя

...
Великобритания ще извади от утре всичките 11 страни от своя
Коментари Харесай

Великобритания вади от утре всички страни от "червения си списък"

Великобритания ще извади от на следващия ден всичките 11 страни от своя " червен лист " за пътувания по време на епидемията от COVID-19, тъй като към този момент има вътрешно разпространяване на разновидността „ Омикрон “, заяви през днешния ден пред Народното събрание здравният министър Саджид Джавид, представен от Ройтерс.

В края на ноември държавното управление добави в този лист страните от южната част на Африка, с което разреши оттова да идват единствено английски жители и непрекъснато пребиваващи в кралството, които обаче трябваше да бъдат подлагани на карантина. Целта беше да се ограничи проникването на новия вид на ковид в страната.

По думите на Джавид „ Омикрон “ към този момент се популяризира в страната и по света и " аленият лист " към този момент не е ефикасна мярка. Той добави, че за идващите от 11-те страни остава в действие общото условие към всички идващи във Англия да предявяват негативен PCR тест, изработен до 48 часа преди отпътуването, или да се подложат на бърз тест.

Министърът на превоза Грант Шапс написа в Туитър, че условието за тестванията за пасажерите ще бъде преразгледано през първата седмица на януари и при потребност ще бъдат въведени спомагателни ограничавания.

Единайсетте страни от английския " червен лист " са Ангола, Ботсвана, Есвантини, Замбия, Зимбабве, Лесото, Малави, Мозамбик, Намибия и Република Южна Африка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР