Великобритания ще излезе от Европейския съюз на 31 октомври, заяви

...
Великобритания ще излезе от Европейския съюз на 31 октомври, заяви
Коментари Харесай

Борис Джонсън отсече: Излизаме от ЕС на 31 октомври

Великобритания ще излезе от Европейския съюз на 31 октомври, съобщи през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Джонсън съобщи това в тирада в полицейски сектор в град Уейкфийлд, Северна Англия, реагирайки на признатия от английските депутати законопроект, който го задължава да желае от Брюксел отсрочване на Брекзит с три месеца, до 31 януари 2020 година

Британският министър председател акцентира, че по-скоро би починал, в сравнение с да изиска отсрочване на Брекзит, оповестиха Ройтерс и ДПА. Според него с отлагането няма да се реализира нищо. Той бе безапелационен, че във Англия би трябвало да има предварителни парламентарни избори, на които английският народ да реши дали желае да напусне Европейския съюз на 31 октомври или да остане още време в Европейски Съюз.

Правителството ще внесе в понеделник в Народното събрание законопроект за образуване на предварителни избори, който може да мине, в случай че получи утвърждението на две трети от депутатите. Това е вторият опит на Джонсън да провежда избори на 15 октомври. Вчера членовете на Камарата на общините към този момент отхвърлиха такова искане. Сега обаче събитията са разнообразни и лейбъристите към този момент може да поддържат свикването на предварителни избори, откакто бе признат закон за отсрочване на Брекзита, отбелязва Франс прес.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР