Великобритания ще е достигнала нивото за групов имунитет тсрещу COVID-19

...
Великобритания ще е достигнала нивото за групов имунитет тсрещу COVID-19
Коментари Харесай

Великобритания постига групов имунитет в понеделник - slava.bg

Великобритания ще е достигнала равнището за колективен имунитет тсрещу COVID-19 този понеделник. Това оповестяват учени от University College London (UCL).

60 до 70 % от популацията на една страна би трябвало да са построили антитела против една болест, с цел да може да се приказва за общ колективен имунитет. За построен подобен може да се приказва, когато заболяването спре да се популяризира по естествения си път, защото прекалено много хора към този момент не са правоприемник, било поради антитела от преболедуване или имунизации. Изследователите от UCL считат, че 12 април е заветната дата, на която Англия може да разгласи, че е стигнала до това равнище на отбрана. 73,4% от популацията на Острова ще бъдат ваксинирани или преболедували до идния понеделник.

Само преди седмици прогнозата бе още песимистична и съгласно медици груповият имунитет не може да бъде реализиран заради прекомерно бавното имунизиране. Но оттогава до през днешния ден Англия имунизира на високи скорости и съумя от края на март до началото на април да ваксинира 7,1 милиона британци. Общо ваксина са получили над 31 милиона души в страната, т.е. съвсем 50% от популацията. Към тях се прибавят и 4 милиона, които са преболедували COVID-19.

Според професор Карл Фристън от UCL в популацията има и към 10%, които имат натурален имунитет против тази болест. Общите сметки демонстрират, че над 70 на 100 от британците към този момент са с имунитет против заболяването.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР