Великобритания се сбогува с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет

...
Великобритания се сбогува с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Великобритания се сбогува с принц Филип

Великобритания се сбогува с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет Втора умря предходната седмица на 99-годишна възраст. Заради пандемията той ще бъде изпратен в стеснен фамилен кръг, единствено четири дни преди рождения на кралицата, която навършва 95 години на 21 април.

Траурната върволица ще се организира в замъка " Уиндзор ". Не единствено коронавирусът е причина за смяна в протокола за погребението на принца. Той е възнамерявал погребението си цели 18 години. Участвал е в конструирането на специфичен джип, с който да бъде превозен ковчегът му от " Уиндзор " до параклиса „ Сейнт Джордж”, където ще бъде погребението.

Първоначално тялото на принца ще бъде положено в кралската изложба, където са заровени и други монарси. След като кралица Елизабет Втора си отиде от този свят, тленните остатъци на Филип ще бъдат преместени в галерията с нейното семейство.



Заради ковид жителите са призовани да не се събират пред " Уиндзор ", а да гледат церемонията по малкия екран. Летище „ Хийтроу”, което се намира наоколо, ще спре работа за пет минути в часа, когато бъде оповестена минута безмълвие в памет на принц Филип.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР