Великобритания се готви да започне масова ваксинация срещу COVID-19 още

...
Великобритания се готви да започне масова ваксинация срещу COVID-19 още
Коментари Харесай

Великобритания се цели в масово ваксиниране срещу коронавируса от 1 декември

Великобритания се готви да стартира всеобща имунизация против COVID-19 още от 1 декември тази година. Това подсказва информация, представена от английския всекидневник The Guardian.
Става въпрос за следното – английските здравни служби да са подготвени да почнат всеобща имунизация. Това обаче наподобява ще е проблем, заради несъразмерната ангажираност на всички експерти с преодоляването на коронакризата сега. Именно в този дух тази заран доцент Андрей Чорбанов, ръководителят на българския екип, работещ върху наша ваксина против ковид, разяснява, че.
 Вече има имунизирани, които 4 месеца по-късно са се разболели от COVID-19 Вече има имунизирани, които 4 месеца по-късно са се разболели от COVID-19
" Вече имаме хора, имунизирани, които четири месеца по-късно са се разболели. Тоест имунитетът е доста необикновен. Премиерът се притесняваш...
Британската концепция е персоналните лекари да ваксинират – към този момент е ясно, че Англия е купила 40 млн. дози от, което значи, че може да имунизира 20 млн. души – всеки с по 2 дози. Населението на Англия наброява почти 60 млн. души. Британското здравно министерство желае да има подготвеност за старт от 1 декември, единствено че най-малко към този момент това наподобява малко евентуално, разяснява The Guardian.
За да се получи проектът, който здравният министър Мат Ханкок дефинира като „ гигантска логистична интервенция ”, ще бъдат отворени 1260 центъра за всеобща имунизация в цяла Англия. Те ще работят по 12 часа дневно, 7 дни в седмицата! За всяка сложена ваксина, поставилият я доктор и/или здравна сестра вземат по 12,58 паунда на човек. С приоритет при имунизирането са рискови групи от популацията – с хронични болести, по-възрастни, медици. За задачата би трябвало да бъдат отделени 150 млн. паунда, с цел да се наеме нужният брой лекари и медицински сестри. И защото надали персоналните лекари ще стигнат, в интервенцията се чака да бъдат включени парамедици, физиотерапевти и даже фармацевти.
Операцията по слагане на ваксина не е елементарна – двете дози се вземат в границите на 3 седмици, а всеки пациент ще бъде следен по 15 минути след слагане на инжекция.
Вече има предизвестия, че поради ковид понижава броят на хирургичните интервенции в страната, а това може да е доста тежък удар за редица пациенти. Само сред януари и август тази година, в Англия 4,7 млн. души по-малко са си сменили става на коляно или бедро, в сравнение с е било всекидневно за този интервал в предходни години.
 Ураган на международните тържища поради имунизацията за COVID-19 Ураган на международните тържища поради имунизацията за COVID-19
Знаете ли какво в действителност може да раздруса международните тържища по време на пандемия? Новината за ваксина. Обявеният пробив в конкуренцията...
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР