Великобритания се ангажира да премахне произведеното в Китай оборудване за

...
Великобритания се ангажира да премахне произведеното в Китай оборудване за
Коментари Харесай

Великобритания премахва китайските камери от чувствителни правителствени обекти

Англия се ангажира да отстрани създаденото в Китай съоръжение за наблюдаване от чувствителни държавни обекти като част от последните си проекти за справяне с опасенията за националната сигурност, свързани с Китай, предава Ройтерс.

При премиера Риши Сунак,, предходната година държавното управление предизвести обособените си ведомства да спрат да конфигурират свързани с Китай камери за наблюдаване в чувствителни здания .

В известие, определящо препоръчаното стягане на разпоредбите за публични поръчки, държавното управление сподели:

" Също по този начин ще се ангажираме да публикуваме график за унищожаване на съоръжение за наблюдаване, създадено от компании, които са предмет на Закона за националното разузнаване на Китай, от чувствителни уеб сайтове на централното държавно управление.

" Ангажирайки се с този график, ние подсигуряваме убеденост и неотложност към проектите за унищожаване. "

В изказването не се показват съответни компании.

Британски законодатели по-рано приканиха за възбрана на продажбата и потреблението на охранителни камери, създадени от Hikvision и Dahua, две отчасти държавни китайски компании, заради опасения за неприкосновеността на персоналния живот и опасения, че продуктите на фирмите са свързани с нарушавания на човешките права в Китай.

" Вярваме, че вероятните дейности от страна на държавното управление на Обединеното кралство са по-нататъшна стъпка към възходящото геополитическо напрежение, изразено посредством софтуерни забрани, което по никакъв метод не е обвързвано със сигурността на продуктите на Hikvision ", се споделя в изказване на компанията по имейл.

Пекин съобщи, че " твърдо се опълчва " на несъразмерното разпъване на концепцията за национална сигурност за угнетяване на китайските предприятия.

на държавни телефони през март тази година, до момента в който през 2020 година съобщи, че ще отстрани Huawei от своята 5G мрежа. Някои щати на Съединени американски щати към този момент не разрешиха снабдители и артикули от няколко китайски софтуерни компании.
 Риши Сунак се отхвърли да закрива китайските институти
Риши Сунак се отхвърли да закрива китайските институти " Конфуций " във Англия

Той се отвърна от по-ранните си обещания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР