Великобритания също реши да забрани използването на приложението TikTok на

...
Великобритания също реши да забрани използването на приложението TikTok на
Коментари Харесай

Великобритания също отсвири TikTok от правителствени устройства

Англия също реши да забрани потреблението на приложението TikTok на държавните телефони и устройства от съображения за сигурност, оповестява Reuters.

Забраната влиза в действие от през днешния ден, като сигурността на държавната информация би трябвало да бъде преди всичко. Използването на други приложения също ще бъде под зоркия взор на властта.

Британското държавно управление изиска да бъде прегледана евентуалната накърнимост на държавните данни от приложенията на обществените медии и рисковете за това по какъв начин информация може да бъде налична и употребена.

Причина за опасенията на забранилите страни TikTok е, че потребителските данни от приложението, благосъстоятелност на основаната в Пекин компания ByteDance, може да се окажат в ръцете на китайското държавно управление, подкопавайки ползите на западната сигурност.

От своя страна управлението на TikTok уточни, че е подхванало спомагателна отбрана на европейските потребителски данни.

Припомняме, че Съединени американски щати, Белгия, Европейския парламент и също не разрешиха приложението от публични устройства.
 Белият дом поддържа законопроекта на Сената за възбрана на Tiktok
Белият дом поддържа законопроекта на Сената за възбрана на Tiktok

Законопроектът дава опция на Министерството на търговията да постанова възбрана на технологии, които съставляват риск за националната сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР