Великобритания съобщи за 2659 нови случая на зараза с коронавируса

...
Великобритания съобщи за 2659 нови случая на зараза с коронавируса
Коментари Харесай

На Острова може да се събират до 6 души, над 8500 случая на заразени във Франция

Великобритания заяви за 2659 нови случая на болест с ковид за денонощие, предадоха международните организации. За четвърти следващ ден новите случаи на болест надвишават 2000.

Осем души с ковид са умряли за денонощието, добавя Българска телеграфна агенция.

Общо случаите на болест в страната възлизат на над 355 000, а леталните случаи са 41 594.

" Заради повишаването на случаите на болест бяха въведени нови ограничавания на обществените събирания, които може да са в действие за повече от две или три седмици ", сподели Крис Уити, основният хигиеничен контрольор на Англия.

Сред новите ограничения, оповестени от премиера Борис Джонсън, е ограничение на събирането на хора от разнообразни семейства до 6 души.

Джонсън изрази вяра, че някои аспекти на естествения живот в страната, ще могат да се върнат до Коледа.

Новите ограничавания не касаят учебните заведения и офисите и ще бъдат и по-малко строги при провеждането на погребения, сватби и някои спортни прояви. Магазините, хотелите и заведенията за хранене ще могат да одобряват над 6 клиенти, само че при изискване че всяка група гости няма да надвишава тази численост.

Италия заяви за 1434 нови случая на болест с ковид за последното денонощие.

Общо случаите на болест от началото на пандемията в страната са 281 583. Починалите от COVID-19 общо в страната са 35 577, като за последното денонощие жертвите са 14.

Италия се готви да отвори учебните заведения на 14 септември. Експерти настояват, че, с цел да се спре разпространяването на епидемията в просветителния бранш след отваряне на учебните заведения, ще са нужни до 400 000 теста дневно.

Франция заяви за 8577 нови случая на болест с ковид за последното денонощие. Починалите са нарастнали с 30 за последните 24 часа до общо 30 794, съобщи Ройтерс.

Общият броя на случаите на болест в страната възлиза на 344 101.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР