Великобритания съобщи, че е извикала посланика на Северна Корея във

...
Великобритания съобщи, че е извикала посланика на Северна Корея във
Коментари Харесай

Великобритания привика посланика на Северна Корея

Англия заяви, че е извикала посланика на Северна Корея във външното си министерство, с цел да стачкува против изстрелването на севернокорейската балистична ракета, която прелетя над японския остров Хокайдо тази седмица, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

"Призовах посланика на Северна Корея (във външното министерство) през днешния ден и ясно заявих какъв брой остро Англия осъжда осъщественото от режима изстрелване на ракета със междинен обхват над Япония ", съобщи министърът за Азия и Тихоокеанския район Марк Фийлд. "Безразсъдните дейности на Северна Корея нарушават голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и заплашват интернационалната сигурност. Приканвам режима да постави завършек на противозаконното си създаване на нуклеарни и балистични ракети и да възобнови разговора с интернационалната общественост ", добави той.

Испанското външно министерство заяви, че е призовало посланика на Северна Корея, с цел да осъди пред него ракетните проби на КНДР и да изиска редуциране на броя на севернокорейските дипломати в Мадрид. Министерството не посочи какъв брой дипломати желае да изоставен страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР