Великобритания съобщи, че е договорила най-голямата си сделка за финансиране

...
Великобритания съобщи, че е договорила най-голямата си сделка за финансиране
Коментари Харесай

Великобритания е договорила най-голямата си сделка за финансиране на турска железница

Англия заяви, че е договорила най-голямата си договорка за финансиране на гражданска инфраструктура в чужбина - за високоскоростна железопътна линия сред турската столица Анкара и пристанището Измир в западната част на страната, съобщи Ройтерс.

Сделката, възлизаща на 2,1 милиарда евро, ще помогне на Турция да декарбонизира транспортния си бранш и да извърши уговорките си за понижаване на излъчванията на парникови газове, заяви английското министерство на интернационалната търговия.

Миналата година Англия беше хазаин на Конференцията на Организация на обединените нации по изменението на климата (COP26).

" Турция е жизненоважен търговски сътрудник за Англия " сподели министърът на интернационалната търговия Ан-Мари Тревелян.

" Подходящо за случая е най-голямата договорка за гражданска инфраструктура на английската организация по експортно финансиране (UK Export Finance) да е ориентирана към устойчивостта ", добави тя. 

Агенцията за експортно финансиране на Обединеното кралство ще подсигурява заем от 2,1 милиарда евро (2,3 милиарда долара) за финансиране на 503 километра високоскоростна електрическа железница , заяви министерството в Лондон.

Очаква се да бъдат предоставени няколко контракта на стойност стотици милиони лири за железопътните линии, системи за сигнализация и електрификация.
Швейцарската банка " Креди Сюис " (Credit Suisse) и английската " Стандарт чартърд банк " (Standard Chartered Bank) са водещи сътрудници във финансирането на плана.

Турският финансов министър Нуреддин Небати сподели, че договорката ще има конструкция на " зелен заем " - основаващ се на критерии за енергийна успеваемост.

" Много се радваме за съдействието и мощните дългогодишни връзки с държавното управление на Англия и се надяваме да засилим още повече съдействието си ", съобщи Небати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР