Великобритания пусна първата си автобусна линия, обслужвана от автономни превозни

...
Великобритания пусна първата си автобусна линия, обслужвана от автономни превозни
Коментари Харесай

Великобритания пусна първата автобусна линия без шофьори

Великобритания пусна първата си автобусна линия, обслужвана от самостоятелни транспортни средства. Услугата AB1, както е известна, е с дължина 22 км и се намира в Шотландия, като свързва Ferrytoll Park and Ride във Файф и Единбург Парк в столицата на страната, предава CNBC.

Маршрутът, който минава през известния мост Форт Роуд, ще може да обслужва до 10 000 пасажери седмично, съгласно компанията за публичен превоз Stagecoach. Стандартният индивидуален билет за възрастни е с цена от 7.20 паунда, или почти 9 $.

В свое изказване от края на предходната седмица Stagecoach разказа стартирането на автобусната линия като “важно събитие за самостоятелните технологии. ” От компанията споделиха още, че

AB1 се счита, че е първата записана автобусна услуга в света, която употребява изцяло самостоятелни рейсове ”.

Пробният интервал, който е част от плана CAVForth, ще продължи до 2025 година Общо 5 рейса ще обслужват линията, като ще развиват оптималната скорост от 80 км/ч. Автономните транспортни средства употребяват голям брой датчици и изкуствен интелект, само че от самото начало зад кормилото ще седи водач, подготвен да се намеси, в случай че сигурността на пасажерите е застрашена. Друг чиновник на компанията ще се грижи за билетите и ще дава отговор на въпроси на пасажерите.

Освен Stagecoach, сътрудници по плана са още Fusion Processing, Transport Scotland, Bristol Robotics Lab, Alexander Dennis, Университетът на Западна Англия и Университета Нейпиър в Единбург. Част от финансирането идва от английския държавен Център за свързани и самостоятелни коли.

В свое изявление Пол Дейвис, президент и ръководещ шеф на производителя на рейсове Alexander Dennis, изрази оптимизъм по отношение на вероятностите пред самостоятелните транспорти средства в бъдеще.

Смятаме, че системите за самостоятелно ръководство, като тази, която изпробваме по плана CAVForth, ще подобрят в допълнение сигурността, като понижат времето за реакция ”, сподели той.

Дейвис твърди също по този начин, че сходни системи ще оферират и опцията рейсовете да се ръководят по един по-ефективен метод посредством усъвършенстване на ускорението и намаляването на скоростта за обилни икономии на сила и по-малко изхабяване на транспортното средство.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР