Великобритания планира организирани прекъсвания на тока за промишлеността и дори

...
Великобритания планира организирани прекъсвания на тока за промишлеността и дори
Коментари Харесай

Великобритания предвижда прекъсвания на тока през януари


Англия възнамерява проведени спирания на тока за индустрията и даже за семействата за няколко дни през зимата, когато студеното време може да бъде съпроводено от дефицит на газ, заяви Блумбърг.

Мерките се съдържат в Извънреден енергиен проект (Emergency Energy Plan) и са планувани единствено при положение на " най-лош сюжет ". Правителството обаче не възнамерява сходни спирания на тока в базовия си сюжет. Такива ограничения ще се наложат единствено при изключително студена зима, в комбиниране с дефицит на газ.

Според най-лошия сюжет, изложен в проектите на държавното управление, страната може да бъде изправена пред недостиг на електричество, равняващ се на една шеста от пиковото търсене, даже откакто спешните централи на въглища бъдат задействани. Съгласно тази вероятност температури под междинните и понижен импорт на електричество от Норвегия и Франция може да докара до прекъсване на тока за общо четири дни през януари, когато може да се наложи Англия да задейства незабавни ограничения за спестовност на газ, показват източници, осведомени с проектите на държавното управление.

Това не е сюжет, който чакаме да се случи, акцентира министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика в официално съобщение. Домакинствата, бизнесът и индустрията могат да бъдат уверени, че ще получат нужното им електричество и газ, показва ведомството.

Макар и малко евентуални, такива спирания на тока могат да настъпят в миг, когато енергийните сметки на британците е допустимо да набъбнат приблизително годишно до над 4200 бр. лири (5086 долара) през януари по отношение на малко под 2000 лири сега, подхранвайки инфлацията.

Ако зимата бъде изключително студена, Англия ще би трябвало да разчита да получава тръбопроводен газ от континентална Европа, където доставките така и така са слаби, откакто Москва понижи подаването. Това съставлява алтернатива за страната, която има доста дребен потенциал за предпазване. Лондон доставя рекордни количества газ на континента и ще желае услугата да му бъде върната, когато температурите спаднат, отбелязва Блумбърг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР