Великобритания отменя тестовете за коронавирус за ваксинираните български граждани при

...
Великобритания отменя тестовете за коронавирус за ваксинираните български граждани при
Коментари Харесай

Ваксинираните българи ще могат да влизат във Великобритания без тестове за COVID-19


Англия анулира тестванията за ковид за имунизираните български жители при влизане в страната и облекчава изискванията за наложителна карантина при неимунизираните пасажери. Това оповестиха от българското външно министерство.

По информация на посолството ни в Лондон, считано от 4 ч. сутринта на 11 февруари, изцяло имунизираните жители най-малко от 14 дни, пътуващи от страни отвън аления лист, измежду които е и България, не е належащо да вършат тест преди тръгване за Обединеното кралство, не би трябвало да резервират и заплащат PCR тест за ден 2 след идването им в страната и не подлежат на наложителна карантина.

За пътуващите до Обединеното кралство от страни отвън аления лист, които не са изцяло имунизирани, е належащо да дават отговор на следните условия при влизане в страната:

- Да показват негативен тест за COVID-19, изработен в границите на 2 дни преди пътуването им (антигенен, PCR или LAMP);

- Да резервират и заплатят PCR тест, който би трябвало да бъде изработен на втория ден след идването им.

Гражданите, които не са изцяло имунизирани, не е нужно да бъдат под карантина, в случай че резултатът от извършения PCR тест е позитивен, показват от Министерство на външните работи.

Всички пасажери би трябвало да попълнят онлайн формуляр за локализация (Public Health Passenger Locator Form) 48 часа преди тяхното пътешестване до Обединеното кралство. За пасажерите на възраст под 18 години се ползват разпоредбите за изцяло имунизираните лица.

Всички условия за пътешестване до Англия можете да видите на страницата на.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР