Великобритания отчете мини бум на пазара на недвижими имоти след

...
Великобритания отчете мини бум на пазара на недвижими имоти след
Коментари Харесай

Миграция с обратен знак вдигна цените на британския имотен пазар

Великобритания регистрира мини взрив на пазара на недвижими парцели след карантината. През юли са подписани максимален брой имотни покупко-продажби от повече от десетилетие за общо 37 милиарда лири. Това сочи месечното изследване на уеб страницата за разгласи Райтмув (Rightmove), представено от Франс прес. Неочакваното нарастване е обусловено най-много от " изселване " от столицата, което води до спад на цените в Лондон (-2 на сто) и нарастване съвсем на всички места другаде в страната. В седем района са маркирани ценови върхове - най-много в Девън и Корнуол, Югозападна Англия, съгласно проучването.
Миграцията с противоположен знак от мегаполиса към провинцията е насърчавана и от усилването на отдалечена работа след въвеждането на карантината за битка с пандемията от Ковид-19. Райтмув установи, че притежателите или евентуалните купувачи търсят по-добро качество на живот с повече пространство, сблъсквайки се с повишаването на живота в Лондон, където публичният превоз нормално е претрупан, написа Българска телеграфна агенция.

Освен естественото наваксване в търсенето, откакто при карантината нямаше покупко-продажби в бранша на недвижимите парцели, има и в допълнение търсене поради смяната в целите на хората след опита с изолацията, отбелязва един от шефовете на Райтмув Майлс Шипсайд.
Регистрираният брой продажби е най-голям, откогато Райтмув прави месечни изследвания на пазара. Шипсайд признава, че този мини взрив е най-малкото непредвиден в разгара на лятото. Това е интервал, в който хората нормално се потапят в басейните, а не в пазара на недвижими парцели, разяснява той.
Пазарът на недвижими парцели е подсилен и от мораториума върху налога върху собствеността при покупко-продажби за парцели под 500 000 лири. Той бе разгласен през юли от министъра на финансите на Англия Риши Сунак в пакет от ограничения за стимулиране на стопанската система.
През последните години английският заможен пазар пострада от несигурността към Брекзит, което накара доста притежатели и евентуални купувачи да отсрочат решенията си за покупка или продажба, напомня АФП
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР