Великобритания одобри за приложение в страната и ваксината на Оксфордския

...
Великобритания одобри за приложение в страната и ваксината на Оксфордския
Коментари Харесай

Великобритания одобри и оксфордската ваксината срещу COVID-19 |

Великобритания утвърди за приложение в страната и имунизацията на Оксфордския университет, след като през по-рано през декември направи това и за имунизацията на Pfizer/BioNTech, съобщи Би Би Си.

Това е огромен поврат и ще докара до голямо разширение на английската имунизационна акция, чиято цел е връщането на живота в естественото му русло.

Англия е поръчала 100 милиона дози от производителя AstraZeneca, които са задоволителни за имунизирането на 50 млн. души.

Одобрението, обещано от здравния регулатор, значи, че имунизацията е безвредна и ефикасна.

Ваксината на Оксфорд/AstraZeneca беше планувана през първите месеци на 2020 година, тествана върху първите доброволци през април и от този момент се организират клинични изпитвания, включващи хиляди хора.

Тя беше създадена със скорост, немислима преди пандемията.

Повече от 600 хиляди души във Англия са имунизирани досега. Страната стана първата, почнала имунизации.

Оксфордската ваксина ще докара до доста нарастване на имунизациите, тъй като е евтина и лесна за всеобщо произвеждане. Много е значимо, че тя може да бъде съхранявана в общоприети хладилници, за разлика от имунизацията на Pfizer/BioNTech, на която е належащо предпазване при -70 градуса. Това ще улесни доста преместването ѝ.

Приоритетните групи за имунизация във Англия включват възрастните, включително живеещите в обществени домове, здравните и обществените служащи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР