Великобритания няма ясна стратегия за излизането си от ЕС, което

...
Великобритания няма ясна стратегия за излизането си от ЕС, което
Коментари Харесай

Великобритания е застрашена от много твърд Брекзит

Великобритания няма ясна тактика за излизането си от Европейски Съюз, което основава заплаха от " доста корав " Брекзит. Това предизвести през днешния ден Федералната асоциация на немската индустрия (Bundesverband der Deutschen Industrie - BDI), представена от ДПА, преди диалозите на английския министър председател Тереза Мей с представители на европейския бизнес идната седмица.

При срещата на английския водач с водещи бизнес организации в понеделник (13 ноември) се чака да бъдат разисквани " общи благоприятни условия за индустрията ", осведомят представители на английските управляващи.

Според Йоахим Ланг от управлението на немската асоциация обаче " заплахата от доста корав Брекзит остава висока ".

Експертите от организацията са на мнение, че настоящите тежки договаряния за Брекзит, наред с неуспеха на Лондон да очертае ясна идея за справяне с юридическите, бизнес и стопански проблеми от напускането на Европейски Съюз, значат, че Англия в последна сметка ще напусне блока пораженчески.

Федералната асоциация на немската индустрия и Федерацията на немските работодатели (BDA) са измежду бизнес групите от Италия, Франция, Испания, Белгия, Швеция, Англия и две паневропейски организации, които ще вземат участие в срещата с Мей в понеделник.

На форума министър председателят ще приказва за " значимостта да се поддържат и и развиват мощни връзки сред пазарите на Европейски Съюз и Обединеното кралство " и още веднъж ще изложи проекта си да контракти двугодишен временен интервал след Брекзит, който е плануван за март 2019 година, показва Даунинг стрийт.

Според Ланг обаче немската индустрия има потребност от по-голяма изясненост по какъв начин Лондон вижда развиването на връзките си с Европейски Съюз след 2019 година.

Англия е петият по величина търговски сътрудник на Германия, като в Обединеното кралство работят към 2000 немски компании, даващи работа на към 370 000 души, сочат данни на Федералната асоциация на немската индустрия.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР