Великобритания не иска удължаване на преходния период след Брекзит и

...
Великобритания не иска удължаване на преходния период след Брекзит и
Коментари Харесай

Барние разкритикува липсата на напредък на преговорите с Великобритания

Великобритания не желае удължение на преходния интервал след Брекзит и в това време бави разискванията във " значими сфери ". Изрази голямото си неодобрение основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние на конференция след втория кръг договаряния за бъдещите търговски връзки сред Общността и Обединеното кралство, представен от " Политико ".

Барние акцентира, че би трябвало да има " успореден прогрес " по всички тематики на диалозите, изключително като се вземе под внимание лимитираното време за реализиране на договорка. Преходният интервал изтича на 31 декември.
 Брекзит по време на пандемия: Европейски Съюз и Англия договарят видеоконсултации
Брекзит по време на пандемия: Европейски Съюз и Англия договарят видеоконсултации

Надяват се скоро да дефинират дати за полемики

Той добави, че задачата за " значителен прогрес " е " отчасти " изпълнена с лед втория кръг договаряния, който се организира виртуално. Двете страни би трябвало да решат до 1 юни дали са постигнали задоволително прогрес или ще бъде належащо удължение на преходния интервал.

Барние загатна съответно четири сфери, " в които напредъкът тази седмица е разочароващ ", наблягайки какъв брой значими са за Европейски Съюз. Те са: договарянията за равните условия, ръководството на бъдещото партньорство, партньорството в областта на сигурността и рибарството.

По отношение на рибарството, основният договарящ сподели, че Европейски Съюз няма да одобри б ъдещо икономическо партньорство, което не включва уравновесено, стабилно и дълготрайно решение за рибарството.

" Това би трябвало да е кристално ясно за Англия ", акцентира Барние.
 Джонсън: Брекзит върви по проект макар пандемията
Джонсън: Брекзит върви по проект макар пандемията

Отхвърли спекулации за удължение на преходния интервал

" Времето тече...остават единствено 8 месеца " да договорим бъдещо съглашение, предизвести той.

Договорихме се с Борис Джонсън да проведем конференция на високо равнище през юни, с цел да отчетем напредъка. Преди това ни остават единствено два кръга договаряния на 11 май и седмицата на 1 юни. Трябва да използваме тези два кръга за осезателен прогрес във всички сфери, в това число и тези, които загатнах, сподели Барние.

Лондон от своя страна разгласи, че е реализиран стеснен прогрес за доближаване на позициите сред двете страни. Но английското държавно управление призна, че не са постигнали напредък в доста сфери.
 Лидерите на Европейски Съюз не съумяха да реализират единодушие за бюджета след Брекзит
Лидерите на Европейски Съюз не съумяха да реализират единодушие за бюджета след Брекзит

Очаква се нова среща през март
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР