Великобритания нарече решението на Иран да стартира отново ядрените си

...
Великобритания нарече решението на Иран да стартира отново ядрените си
Коментари Харесай

Великобритания съжали, че Иран обяви старт на обогатяване на уран

Великобритания назова решението на Иран да започва още веднъж нуклеарните си центрофуги " извънредно разочароващо ", заяви Агенция Франс Прес.
" Тази трета стъпка обратно от уговорките на страната според съглашението за нуклеарната стратегия е извънредно разочароваща в миг, когато ние и нашите европейски и интернационалните сътрудници работят интензивно за деескалация на напрежението с Иран ", се споделя в изказване на английското външно министерство, представено от БГНЕС.
Въпросните центрофуги работят за обогатяване на уран. Техеран твърди, че към този момент употребява по-модерни центрофуги по отношение на тези, които ползваше преди нуклеарното съглашение.
Същевременно американският министър на защитата Марк Еспер съобщи, че не е сюрпризиран, че Иран е присъединил нуклеарните си центрофуги, с цел да усили запасите си от обогатен уран – следващото нарушаване на съглашението за нуклеарната стратегия на страната от 2015-та година, от което Съединени американски щати се изтеглиха през май.
" Те го нарушаваха, нарушаваха съглашението за неразпространение доста години, тъй че не е изненада, че иранците ще гонят това, което толгова години са възнамерявали ", съобщи Еспер след диалог с френския си сътрудник Флоранс Парли. Парли повтори апелите на Франция " Иран да се придържа към съглашението от Виена " и добави, че " ние ще продължаваме да поставяме дипломатически старания в тази тенденция. Трябва да продължим! ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР