Великобритания и САЩ обсъждат възможността да изпратят по 1000 войници

...
Великобритания и САЩ обсъждат възможността да изпратят по 1000 войници
Коментари Харесай

"Дейли телеграф": САЩ планира да изпрати хиляди войници в България

Великобритания и Съединени американски щати разискват опцията да изпратят по 1000 бойци в Румъния, България и Унгария, заяви вестник " Дейли телеграф ", представен от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според изданието, което се базира на източници от английското министерство на защитата, сходни военни групи биха съответствали на тези, които в този момент са ситуирани в балтийските страни и Полша.

Източниците са удостоверили, че Англия обмисля изпращане на спомагателни военни сили в Източна Европа, само че по-скоро може да става дума за разполагането им на североизточния фланг на НАТО , в сравнение с югоизточния.

Изданието прецизира, че възможното изпращане на войски при положение на съветско нахлуване против Украйна още не е утвърдено от английското държавно управление.

Британският министър-председател Борис Джонсън съобщи по-рано, че страната му е подготвена да обмисли опцията за изпращане на спомагателни сили в Европа. Той сподели, че се разисква нарастване на наличието на НАТО в Румъния и Унгария.

Премиерът обаче отхвърли опцията за изпращане в Украйна на военни от Англия или друга страна от НАТО , защото Украйна не е член на алианса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР