Великобритания и феновете на бокса очакват с нетърпение сблъсъка в

...
Великобритания и феновете на бокса очакват с нетърпение сблъсъка в
Коментари Харесай

Тайсън Фюри за спаринга си с Джошуа през 2010-а: Нацели ме в брадичката.. щях да съм в нокаут един месец

Великобритания и почитателите на бокса чакат с неспокойствие конфликта в тежка категория сред двамата международни първенци Тайсън Фюри и Антъни Джошуа за обединяване на всички трофеи, а се оказа, че те към този момент са се изправяли един против различен в спаринг през 2010 година. Тогава 22-годишният Фюри е имал 11 победи при експертите, до момента в който Джошуа към момента се е боксирал при дилетантите и се готвил за Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, където си завоюва златен орден. Циганския крал отива в емблематичния боксов клуб Финчли в Лондон, с цел да направи спаринг с Ей Джей, а малко след излизането си от залата дава изявление по телефона пред Стив Бънс от " Би Би Си Лондон ".

" Досега бях във Финчли и се боксирах с първенеца на ABA Антъни Джошуа. Той е под пара, доста е добър. Ако би трябвало да бъда почтен, влязох в спаринга с мисълта, че ще го давам по-леко, тъй като той е единствено дилетант и несъмнено няма да желае още веднъж да вършим спаринг, в случай че избухна. Той непосредствено потегли към мен, пусна ми ляв-десен прав, ляво кроше и по-късно бам, нацели ме с десен ъперкът право в брадичката. Ако имах слаба брадичка като Дейвид Прайс, щях да съм в нокаут един месец. Той е доста, доста, доста добър и напълно млад. Следете това име, Антъни Джошуа, несъмнено има бъдеще ", споделя тогава Фюри и продължава:

" Самият аз съм добър гений, смятам се за един от най-хубавите боксьори в тежка категория в света, само че той ме атакува в тези три рунда и ми хвърли един прекрасен пердах. Няма да отхвърлям, той даде всичко, напряко изригна. Мислех си, че един дилетант ме убива. Забавих го с няколко положителни удара в тялото. Момчето е единствено на 20. Аз самият съм сложен за удържане, тъй че той да се показа по този начин против топ гений като мен, несъмнено има бъдеще. Но въпреки всичко спарингът не е същински бокс, а боксът с каска не е професионален бокс ".

Фюри става международен първенец през 2015 година, откакто нанася на Владимир Кличко първата му загуба от повече от 11 години насам, а след интервал на здравословни проблеми и наказване за приложимост на опиати се завърна триумфално и победи Дионтей Уайлдър при започване на 2020 за купата на WBC. От своя страна Джошуа стигна до олимпийската купа през 2012 година и по-късно влезе в професионалния бокс и завоюва три международни трофеи. През 2019 той претърпя единствената си загуба от Анди Руис, само че по-късно взе реванш против мексиканеца и си върна поясите. Преди седмица Ей Джей нокаутира Кубрат Пулев в деветия рунд и в този момент всички чакат конфликта му с Фюри вероятно следващата година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР