Великобритания и ЕС официално подадоха молба за развод в Световната

...
Великобритания и ЕС официално подадоха молба за развод в Световната
Коментари Харесай

Великобритания и ЕС официално започнаха разделяне на членството си в СТО

Великобритания и Европейски Съюз публично подадоха " молба за бракоразвод " в Световната комерсиална организация (СТО) нощес, след неколкомесечна дипломатическа подготовка за изглаждане на пътя към тази историческа стъпка, съобщи Ройтерс.

СТО популяризира измежду 164-те си страни членки две проектоспоразумения за участие, които отделят английските права и отговорности в търговията със артикули от тези на Европейски Съюз - нещо, което се случва за първи път в 23-годишната история на организацията. Друга такава процедура ще има за търговията с услуги.

Според известие в Туитър на английския представител пред СТО Джулиан Брейтуейт задачата е да се дублират отстъпките и уговорките, важащи за Англия като член Европейски Съюз сега.

Британският проектодокумент, прочут публично като " програмата ", обгръща 719 страници.

Страните от СТО ще имат три месеца да прегледат документа, който ще се смята за утвърден, в случай че няма възражения от други членки, уточни СТО в известие.

Досега Европейски Съюз представляваше Англия в СТО, а английските права като член не бяха дефинирани настрана, макар че Англия постоянно е била член на СТО сама по себе си. Решението на Лондон от 2016 година да напусне Европейски Съюз значи делене на правата им в търговията, с цел да може Англия да работи независимо.

Британското държавно управление показва, че ще бъдат нужни единствено минимални промени в текста и не чака компликации с изключение на някои в региона на селското стопанство.

Седем страни снабдители на селскостопански артикули, в това число Съединени американски щати, Канада и Австралия, към този момент показаха отрицание по изискванията на " развода ", защото ще изгубят маневреността, позволяваща им да трансферират експорт сред Англия и останалата част от Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР