Великобритания гони 23-ма руски дипломати, които са офицери на руското

...
Великобритания гони 23-ма руски дипломати, които са офицери на руското
Коментари Харесай

Лондон гони 23-ма руски дипломати, замразява отношенията с Москва

Англия гони 23-ма съветски дипломати, които са офицери на съветското разузнаване. Това е една от ограниченията, които Лондон подхваща по отношение на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, разгласи министър председателят Тереза Мей, като посочи, че това е най-мащабната експулсия на дипломати от 30 години. 

Освен това Мей разгласи, че се анулират всички контакти с Русия на високо равнище. Отменя се поканата за визитата на съветския външен министър Сергей Лавров. Няма да има и публична английска делегация на международното състезание по футбол в Русия.

В изявление пред Народното събрание английският министър председател уточни, че Русия има опит в осъществяването на " държавни убийства ". По думите ѝ отравянето на Скрипал има единствено две допустими пояснения - акт на държавна експанзия или загуба на надзор върху веществото, с което е осъществена офанзивата.

Тереза Мей сложи на Москва ултиматум до среднощ във вторник да даде обяснение защо съветски нервнопаралитичен газ е употребен за отравянето.

Руското посолство в Лондон отхвърли Русия да има нещо общо със случилото се и разгласи, че Москва няма да даде отговор на ултиматума, докато не получи мостри от химическото вещество, употребявано за отравянето на Скрипал. 

Пред депутатите Мей акцентира, че Русия не е предоставила никакво пояснение за какво " има необявена стратегия за химически оръжия в прорез с интернационалното право ".

" Няма различно умозаключение също така, че съветската страна е отговорна за покушението против господин Скрипал и щерка му ", съобщи Мей и добави, че тази " противозаконна приложимост на мощ " от страна на Русия против Англия би трябвало да бъде посрещната с " съдбоносен отговор " оттатък дейностите, подхванати след случая с двойния сътрудник Александър Литвиненко.

В тази връзка министър председателят разгласи и още ограничения, които страната ѝ ще предприеме, включително усилване на инспекциите на съветските жители, които влизат във Англия, въвеждане на нови антишпионски закони, въвеждане на ремонти вид " Магнитски " в закона за глобите против Русия. 

Мей уточни, че контактите с Русия няма бъдат прекъснати изцяло и няма да се вършат опити да спрат контактите сред популациите на двете страни. 

" Трагично е, че президентът Путин избра да работи по този метод... Няма да толерираме закани за сигурността на английските жители, нито такива крещящи нарушавания на интернационалните отговорности на Русия ", сподели тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР