Великобритания е в нов COVID пик.Регистрираните случаи за денонощие са

...
Великобритания е в нов COVID пик.Регистрираните случаи за денонощие са
Коментари Харесай

Над 50 хиляди новозаразени с COVID-19 за денонощие във Великобритания

Великобритания е в нов Коронавирус пик.

Регистрираните случаи за денонощие са над 50 хиляди, което се случва за първи път от юли насам. В същото време с по две дози ваксина са близо 80 на 100 от хората над 12 години в страната.

В момента във Англия тече акция за имунизиране на деца сред 12 и 15 годишна възраст. Тя се прави от мобилни екипи в учебните заведения с позволение на родителите.

Според експерти точно в учебните заведения вирусът се популяризира некотролируемо. Ръстът на болесттите се изяснява с неспазването на главните ограничения за отдалеченост и хигиена, а защото Англия стартира първа в света да имунизира своето население, втората доза на доста британци е сложена преди повече от шест месеца.

Въпреки рекордния брой нови случаи, броят на хоспитализациите остава относително невисок. Налице е напън върху всички, които не са се ваксинирали, да си слагат ваксина и има апел хората над 50 години и клинично уязвимите да се възползват от предлагането за трета бустерна ваксина, както и да си слагат противогрипни инжекции.

„ Броят на инфектираните е висок, само че ние сме в границите на прогнозите на специалистите. Така че се придържаме към проекта си “, съобщи Борис Джонсън, министър-председател на Англия

Три месеца откакто министър председателят разгласи " Деня на свободата " и всички ограничавания, въведени поради пандемията, бяха анулирани, учени и специалисти от Националната здравна работа упорстват задължението за носене на маски и съблюдаване на отдалеченост да бъде възобновено. Мерките са известни като като „ План Б “.

Здравният министър предизвести, че новите случаи може да доближат и до 100 000 души дневно.

Хоспитализациите след заразяване с Коронавирус на Острова остават по-малко спрямо предходната година.

Между октомври и януари 2020 година 185 хиляди са имали потребност от болнична помощ. Между юли и октомври тази година случаите са над три милиона, само че в болница са били признати едвам 79 хиляди души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР