Великобритания е готова да предостави като заем на Украйна всички

...
Великобритания е готова да предостави като заем на Украйна всички
Коментари Харесай

Великобритания е готова да предостави като заем на Украйна всички замразени активи на Русия

Великобритания е подготвена да даде като заем на Украйна всички активи, на Руската централна банка, които са били замразени в Обединеното кралство. Това бе декларирано от Дейвид Камерън, министър на външните работи на Англия, пред Камарата на лордовете, както цитира " Гардиън " и Българска телеграфна агенция.

Тези средства може да бъдат употребявани като гаранция за изплащането на репарации на Украйна от страна на Русия поради военната инвазия.
" Има опция или да бъде провиснал синдикиран заем, или да бъдат издадени облигации, които да бъдат обезпечени със замразените съветски активи. По този метод ще можем да дадем тези пари на украинците със съзнанието, че те ще ни бъдат върнати, когато Русия им заплати репарации ", съобщи Камерън.

С тези средства Украйна може да купи оръжия и муниции или да понижи бюджетния си недостиг, показва " Гардиън ".

Британският външен министър означи, че Англия възнамерява да заеме доста по-голяма сума на Украйна от замразените съветски активи, които Европейският съюз разисква да ѝ даде.

Европейски Съюз прави оценка на към 260 милиарда евро активите на Руската централна банка, които са под негов надзор, отбелязва " Гардиън ". Планира се на Киев да бъдат предоставяни " изключителните " облаги, генерирани въз основата на тези активи. Тези облаги се правят оценка на към 4 милиарда евро годишно.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР