Велико Търново. За първите шест месеца от 2017г. в Регионалното

...
Велико Търново. За първите шест месеца от 2017г. в Регионалното
Коментари Харесай

Община Велико Търново: Регионалното депо за битови отпадъци работи успешно и с много висока ефективност

Велико Търново. За първите шест месеца от 2017г. в Регионалното хранилище са постъпили 11 933 тона битови и индустриални боклуци от територията на община Велико Търново. От тях в депото са модифицирани и предадени за по нататъшно оползотворяване 8 136,44 тона. Благодарение на високата успеваемост на работата и цялостната натовареност на оборудванията над 70 % от събраните и обработени боклуци се трансформират в суровина за преработващата промишленост. Това съобщиуха от пресцентъра на Община Велико Търново.
Компостиращите съоръжения в депото работят с цялостният си потенциал. Компоста, получен от модифицираните растителни боклуци ще бъде вложен в парковете и зелените площи във Велико Търново.
Депото бе построено край с. Шереметя със средства по Оперативна стратегия „ Околна среда 2007-2013 “ в размер на 33,2 млн. лева, като обезпечава третирането и обезвреждането на цялото количество битови боклуци, генерирани на територията на общините Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица, Елена, Златарица и Стражица.
Съоръжението бе намерено от премиера Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР