Велико Търново. Великотърновски деца ще изучават тайните и похватите на

...
Велико Търново. Великотърновски деца ще изучават тайните и похватите на
Коментари Харесай

Велико Търново: Деца ще изучават тайните на средновековното грънчарство

Велико Търново. Великотърновски деца ще учат тайните и похватите на средновековното грънчарство, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . С поддръжката на кмета на Старата столица Даниел Панов над 20 малчугани от Основно учебно заведение „ Димитър Благоев “ ще могат да посетят работилницата на Самоводската чаршия. На място те ще видят по какъв начин актуалните пазители на занаята създават неповторимите произведения, прилагайки непокътнатите през вековете похвати и техника на средновековните майстори.
Групата от третокласници посети Община Велико Търново във връзка патронния празник на учебното заведение и по случай идния Ден на националните будители. Повече от час децата и техните учителки разговаряха с Даниел Панов по разнообразни тематики – за уроците, заниманията, за българската история, просвета, обичаи и традиции.
Третокласниците разгледаха кметския кабинет и узнаха по какъв начин протича дребна част от работния ден. Грънчарството, оказало се обичано занятие на децата, стана мотив и за организирането на идните визити в ателието на Самоводската чаршия.
Ранното професионално насочване също бе тематика на диалога. Кметът Даниел Панов посъветва учителите да оказват помощ на децата и родителите в този развой, чието начало е още в петите класове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР