Велико Търново. В областта започва традиционната полицейска акция Зима“, която

...
Велико Търново. В областта започва традиционната полицейска акция Зима“, която
Коментари Харесай

Велико Търново: В областта започва традиционната полицейска акция „Зима“, предстоят три специализирани кампании

Велико Търново. В региона стартира обичайна полицейска акция „ Зима “, която се организира през целия месец ноември. Това заяви гл. инсп. Атанас Атанасов, шеф на бранш „ Пътна полиция “ при Областна дирекция Министерство на вътрешните работи – Велико Търново, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . По традиция и тази година акцията е разграничена в три съществени акции.
„ Те са осъществени сполучливо през последните години. От 01 до 10 ноември ще се организира първата от тях, а точно – „ С безвредно пътно транспортно средство през зимата ”, ориентирана е към водачите на ППС – колела, транспортни средства с животинска двигателна сила и други Втората част ще е за времето от 11 до 20 ноември. Тя е под надпис „ Пешеходци и водачи за приемливост на пътя ” и е ориентирана към пешеходците и държанието на водачите по отношение на пешеходците. От 21 до 30 ноември е третата акция „ Безопасно шофиране през зимата “, ориентирана към водачите на моторни транспортни средства, техническата редовност на колите и държанието на водачите по отношение на пешеходците “, изясни гл. инсп. Атанасов.
Той напомни, че във всяка от трите елементи, ще бъде разгласен по един ден без жертви от избраните групи участници надлежно на 06 ноември – без велосипедисти – жертви на пътя, на 13 ноември – без пешеходци – жертви на пътя и на 20 ноември – без водачи и пасажери – жертви на пътя.
„ На 20 ноември по традиция ще бъде разгласен Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи. За трите акции ще се възнамерява най-малко по една в дните, оповестени за дни без жертви на пътя, профилирана полицейска интервенция със съответната устременост “, посочи началникът на бранш „ Пътна полиция “.
Партньори на акцията са Съюза на българските автомобилисти и Български червен кръст.
В интервала, обхващащ първата част на акцията работата на чиновниците на „ Пътна полиция “ ще бъде ориентирана главно към предварителна защита над държанието на колела, ППС с животинска двигателна сила и други При регистрация и пререгистрация на ППС ще се прави инспекция на светлините за редовност и сходство с нормативните условия. Местните управляващи взаимно със чиновници на бранша ще правят инспекции за съществуване на регистрация, както и за редовността на светлинната и светлоотразителната сигнализация на транспортни средства с животинска двигателна сила и на малогабаритната селскостопанска техника. Полицията ще съблюдава съблюдават ли се въведените ограничавания за придвижване на колела, транспортни средства с животинска двигателна сила и селскостопанска техника по избрани пътища или сектори от тях от републиканската пътна мрежа.
Акцентът във втората част от акцията пада върху предварителната защита над държанието на пешеходците, както и над водачите, неосигуряващи преимущество на пешеходците. В този интервал ще се прави деен надзор за съблюдаване от пешеходците на разпоредбите за безвредно секване, както и за предоставяне от водачите преимущество на пешеходците на пешеходните пътеки. При определяне на нарушавания ще бъдат налагани ефикасни наказания. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието, движещи се погрешно изключително отвън обитаемоте места.
В последната част от акцията активността ще бъде ориентирана главно към надзор над техническата редовност на колите и на осветителните им системи и над държанието на водачите на, в това число и по отношение на пешеходците.
Мария НЕДЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР