Велико Търново. Ученици от Велико Търново оглавиха Общинския съвет в

...
Велико Търново. Ученици от Велико Търново оглавиха Общинския съвет в
Коментари Харесай

Велико Търново: Ученици оглавиха Общинския съвет в рамките на кампанията „Мениджър за един ден“

Велико Търново. Ученици от Велико Търново оглавиха Общинския съвет в границите на акцията „ Мениджър за един ден “, инициирана от неправителствената организация „ Джуниър Ачийвмънт “, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Денислава Пламенова, Пламена Петева, Диана Иванова, Маринела Ямакова и Цветелина Станева бяха признати от ръководителя на локалния парламент Венцислав Спирдонов и неговите сътрудници. Те се срещнаха с устройството, пълномощията и функционалностите на Общинския съвет и на управлението и навлязоха в елементи в ежедневната работа.
Младите хора се изявиха като същински ръководители на локалния парламент. Те сложиха резолюции на материали за октомврийската сесия, работиха с цифровата система за безхартиено съвещание, посетиха залата, в която се разискват всички оферти, свързани с развиването на Велико Търново и общината и провежданата локална политика. Учениците изготвиха и прессъобщение по отношение на идната на 26 октомври сесия.
Кампанията „ Мениджър за един ден “ се организира за 16-а поредна година. Венцислав Спирдонов посъветва младежите да бъдат дейни в обществото и да не се тормозят да споделят с локалната власт своите хрумвания и визии. За дейното им присъединяване в самодейността той връчи на учениците грамоти и им подари книги.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР