Велико Търново. Трима петокласници получиха грамоти за доблестна постъпка и

...
Велико Търново. Трима петокласници получиха грамоти за доблестна постъпка и
Коментари Харесай

Велико Търново: Трима петокласници, върнали намерена чанта с около 1000 лева, получиха грамоти за доблестна постъпка от директора на Областната дирекция на МВР

Велико Търново. Трима петокласници получиха грамоти за доблестна постъпка и проявена гражданска съвест от шефа на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново ст. комисар Димитър Машов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . На 11 декември възпитаниците на СУ „ Емилиян Станев “ Виктория Костадинова, Йоана Пенева и Стелиан Николов намерили на ул. „ Плиска “ във Велико Търново мъжка чанта с към 1000 лв. в нея, както и персонални документи. Без секунда съмнение, учениците отнесли чантата в учебни заведения „ Европа “, където посещавали чуждоезикови курсове и потърсили подпомагане от преподавателя Иванка Брънзелова. С нейна помощ изгубената чанта със солидна сума пари в нея, се озовала в полицейското ръководство. Служителите бързо стигнали до притежателя и му я предали.
„ Много съм благополучен и извънредно се веселя, че има такива доблестни дечица, които са намерили чантата с огромна сума пари и документи, даже не са се замислили, а са потърсили подпомагане, обяснили са обстановката, отишли са дружно в полицията и са декларирали какво е станало. Собственикът на чантата е бил доста удовлетворен, защото нищо не е липсвало от нея. Постъпката им е в действителност геройска, това държание е образец за обществото. Благодаря на преподавателите и техните родители, че са възпитали децата в този дух. Ще се веселя някой ден да дойдете в нашите редици, вие сте горделивост за нас “, сподели ст. комисар Димитър Машов, до момента в който връчваше грамотите на петокласниците.
Децата обясниха постъпката си с обстоятелството, че е било редно чантата и парите да бъдат върнати на техния притежател, а не да ги задържат. „ Парите не са наши, в случай че бяхме постъпили по различен метод, щяхме да ощетим някого, а това не е положително, по този начин са ни учили у дома и в учебно заведение. Първоначално се изненадахме, след това взехме решение да идем в учебното заведение, тъй като там има възрастни, които могат да се оправят “, разяснява Йоана.
Иванка Брънзелова, също получи грамота от шефа на Областната дирекция за съдействието, което е оказала на малчуганите.
Мария НЕДЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР