Велико Търново ще бъде поредна спирка в амбициозния проект БГ

...
Велико Търново ще бъде поредна спирка в амбициозния проект БГ
Коментари Харесай

БГ Футболни проби - шанс за талантите от В. Търново и региона

Велико Търново ще бъде поредна спирка в амбициозния план " БГ Футболни проби ", чийто създател е Ивайло Крушарски. Бившият вратар, който преди години стигна до " Уест Хям ", оказва помощ на млади играчи да си намерят тимове.

" Това е английски план, който се прави през последните 15 година в Англия и нашата страна е първата, в която се прави в Европа. Лично аз съм взел участие в истинския вид на този план, бях скаутиран от него и по тази причина взех решение да го пренеса в България. Събират се скаути от всички грандове в страната, от огромните школи, а нашите сътрудници ни изпращат скаути от Англия. Всеки път са разнообразни - от " Арсенал ", " Кристъл палас ", " Уест Хям ", от Италия - " Болоня ", " Наполи "... Събираме на едно място 10-15 скаута, които следят тренировката. Тя е за деца и юноши, които занапред минават в мъжкия футбол. В България този преход е много сложен.

На тренировката футболистите са разграничени на възрастови групи през 2 година Скаутите следят играчите и притеглят, който харесат. Ние сме просто една платформа, която демонстрира децата и им дава път за развиване. В България действително няма скаутска мрежа, която да обикаля по дребните обитаеми места. Има доста млади гении, които остават незабелязани. Това е концепцията на плана ", изясни Ивайло Крушарски.

Той презентира плана във Велико Търново пред треньори от школите на " Етър ", " Болярчета ", " Севлиево " и още ред клубове от района. Следващите проби са точно в остарялата столица - на 16 октомври (неделя). " Ще минем през по-големите регионални градове в страната. Досега сме провели 4 събития и от тях сме помогнали на 57 деца да бъдат скаутирани и да сменят клубната си принадлежност. " Водещите експерти у нас за пробите са Елин Топузаков, Александър Димитров, Станислав Жеков. Във В. Търново ще се включи нов треньор - Любомир Божанков. Той е известно име, един от най-хубавите треньори особено за юноши в България, беше отпред на юношеския народен тим. Целим да се обкръжим с млади и амбициозни хора, които желаят да работят и да оказват помощ за развиването нa футболните гении. Привлякохме в екипа още Деян Христов и Йордан Господинов ", заяви Крушарски.

Христо Иванов от " Етър " оказва помощ с организацията тук и ще вземе присъединяване като треньор на вратарите. " Атестат за един треньор е когато помогне на едно дете и то влезе в мъжкия футбол. Но е доста мъчно, когато няма нужния материал. На тези проби всеки треньор може да види и хареса за отбора си млад футболист ", показа Любо Божанков.

На 16 октомври от 10 ч. на стадион " Ивайло " предстоят следващите " БГ Футболни проби ". Могат да вземат участие всички футболисти или деца, които желаят да се занимават с футбол - от 8 до 22-годишна възраст. Записването става онлайн във Facebook страницата " БГ Футболни проби " или на тел. 0885512790.

Средно сред 50 и 80 деца са взели участие на всяка от досегашните проби. На последните в Хасково, да вземем за пример, от 56 явили се млади играчи, 12 са харесани от скаутите. Не презентацията бяха показани някои от тези сполучливи случаи. " Набираме от ден на ден известност и към този момент помогнахме на 57 деца да трансформират кариерите си. Те бяха видяни по време на нашите проби и минаха в клубове, в това число и в чужбина. 17-годишният Пламен Павлов сега е в мъжкия тим на " Кавала ", откакто скаути на гръцкия клуб го видяха на събитието ни в Кавала и го привлякоха. Той е младеж на " Славия ", играл е и в " Академик " (Свищов) ", изясни Ивайло Крушарски.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР