Велико Търново. С включване на коледната украса в града ще

...
Велико Търново. С включване на коледната украса в града ще
Коментари Харесай

Велико Търново: С включване на коледната украса в града ще започнат събитията от културната програма на Общината за предстоящите празници

Велико Търново. С включване на коледната декорация в града ще стартират събитията от културната стратегия на Общината за идните празници. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Днес - тъкмо месец преди Бъдни вечер, стотици фигури и над 1000 светещи детайли ще светнат в града. За децата е очакван и детски куклен спектакъл, а в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ ще бъдат открити експозициите ”Стъклен пакет ”.
На 1 декември в града ще отвари порти Коледният базар в парк „ Марно поле “. Богата палитра от концерти, театрални спектакли и постановки, изложения, детски празници и даже магическо шоу включва програмата за Коледа, продължаваща цялостен месец. Тринадесет са музикалните събития във Велико Търново. Сред тях са класическият китарен концерт на Йоан Димчовски и Йосиф Щерцел (28 ноември), юбилейният музикален театър на проф. Сребра Михалева и възпитаниците й (29 ноември), коледният концерт по случай 50-годишнината на Общинския духов оркестър (7 декември), в който гост-изпълнители са Орлин Горанов и Весела Бонева. Тържествени концерти по случай Рождество Христово ще изнесат също струнен оркестър „ Колегиум Силания “ (11 декември), другари на читалище „ Надежда “ (14 декември), Туристическо сдружение „ Трапезица “ (18 декември), учениците от СУ „ Емилиян Станев (19 декември), децата и учениците от обединенията към Младежки дом (20 декември), ДВГ „ Пеещи камбанки “, Общински детски комплекс, солистите, оркестърът и хорът на МДТ „ Константин Кисимов “ (21 декември). Музикална вечер приготвят и в Клуб 7 – в 20,00 ч. на 2 декември там ще гостуват Иван Лечев и Румен Бояджиев от ФСБ.
Серия от детски театрални постановки ще зарадват малчуганите. На сцената на спектакъл „ ВЕСЕЛ “ ще бъдат показани заглавията „ Малката кибритопродавачка “ (25 ноември), „ Коледа с другари “ (2 декември), „ Коледни снежинки “ (9 декември), „ Обущарят и джуджетата “ (16 декември). Едно от най-атрактивните събития е магическото матине за деца и родители „ Вълшебства по Коледа с Астор и Ангел Заберски брас бенд “. Шоуто ще бъде на 10 декември в огромната зала на великотърновския спектакъл. На 9 и 16 декември в постройката на Общината децата ще могат да създават коледни сувенири, играчки и сурвакници.
Голям е изборът и за по-големите фенове на театъра. На сцената на читалище „ Надежда “ ще бъдат сложени заглавията „ Госпожица Юлия “ (27 ноември), „ Това не е Хамлет “ (28 ноември), „ Пилето, което споделя КУ “ (30 ноември) и „ Лъжата “ (12 декември). Във вечерните часове на 19 декември ДКС „ Васил Левски “ ще е сцена балетния театър „ Фанатика “, дело на „ Флекс балет “ – Русия.
В Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ ще бъде открита изложбата „ Есенен салон на великотърновските художници “ (30 ноември). Свои произведения на 18 декември ще показват самодейците актьори от Клуба по битова просвета към читалище „ Надежда “. В същия ден в постройката на общината ще бъде подредена експозицията „ От Коледа до Василица “.
В новогодишната нощ за настроението на жителите и гостите на Велико Търново ще се грижат обичаният артист Георги Мамалев, балетната групировка „ Star Wars Show “, танцьорите от отбор „ Искра “, Deep Zone Project с DJ Диян, артистите Сантра и Кристиян Янкулов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР