Велико Търново. С дефиле по главната улица Васил Левски“, танцувални

...
Велико Търново. С дефиле по главната улица Васил Левски“, танцувални
Коментари Харесай

Велико Търново: С дефиле по ул. „Васил Левски“ и музикални изпълнения в града започна 21-вото издание на Международния фолклорен фестивал

Велико Търново. С дефиле по основната улица „ Васил Левски “, танцувални и музикални осъществявания в съботната вечер беше намерено 21-вото издание на Международния фолклорен фестивал. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Всяка вечер до 28 юли. Летният спектакъл ще е сцена за концертите на гостуващите 15 състава и над 500 реализатори от девет страни. Групите от Боливия, Венецуела, Грузия, Китай, Коста Рика, Малайзия, Мексико, Русия и България ще показват обичайните за всяка една от страните фолклор, традиции, просвета, обичаи и изкуство.
Вечерните концерти стартират в 20.00 часа и са със свободен вход. Песни, танци, акробатика и доста изненади може да чака публиката. България е показана от фолклорните обединения и ансамбли „ Искра “ и „ Търновче “ (Велико Търново), „ Развитие “ (Севлиево) „ Жар “ (София), „ Сидер Войвода “ и „ Раховче “ (Горна Оряховица).
Откриването на Международния фолклорен фестивал включваше и обред по издигане на знамената на България, Велико Търново и флага на събитието. Всички участници и посетители бяха приветствани от заместник-кмета на Старата столица проф. Георги Камарашев. Той ги поздрави от името на кмета Даниел Панов и акцентира огромната известност на фестивала, трансформирал се в една от емблемите на града.
Подарък за всички посетители на културния конгрес ще бъде прожекция на аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов – тон и светлина “, която ще бъде излъчена на довечера от 22.30 часа. Жестът е от страна на кмета Даниел Панов, Община В. Търново и Общинска организация по туризъм.
Организатори на фестивала са Фондация „ Международни фолклорни фестивали ”, Община Велико Търново и Националната секция на CIOFF (Международен съвет на уредниците на фестивали за фолклор и обичайни изкуства) в България. Съпътстващи събития са конкурс за хубост и артистичност „ Мис Фестивал “, обичайните вечери на нациите, интернационална научна конференция за разпространение на Конвенцията на ЮНЕСКО за нематериално културно завещание и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР