Велико Търново. Ремонтират основно пътя към Преображенския манастир. Това съобщиха

...
Велико Търново. Ремонтират основно пътя към Преображенския манастир. Това съобщиха
Коментари Харесай

Велико Търново: Ремонтират основно пътя към Преображенския манастир

Велико Търново. Ремонтират главно пътя към Преображенския манастир. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Отсечката, която свързва историческата реликва с първокласното шосе Велико Търново – Русе, ще бъде изцяло преасфалтирана и разширена. Оформени ще бъдат също пътните банкети, ще бъде осъществено и просветляване.
Вчера следобяд кметът на Велико Търново Даниел Панов ревизира хода на дейностите и се увери в напредналата фаза на строителните работи. За последно пътят към Преображенския манастир е бил ремонтиран от 70-е години на предишния век.
Реконструкцията стана допустима, откакто неотдавна Община Велико Търново получи целева финансова поддръжка от републиканския бюджет в размер на 250 065 лв.. Отпуснати бяха още 1 167 902 лв. за строителство на нов мост над р. Янтра, част от пътя сред Старата столица и с. Шемшево. В цената за новото оборудване влиза също оформяне на методите към него, както и срутване на остарелия мост, чийто свод отчасти рухна след изобилните февруарски снеговалежи.
Целевите разноски бяха препоръчани от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. Приоритетното разглеждане на плановете е вследствие на водените от кмета Даниел Панов диалози и направените от екипа му стимулирани планове, както и с помощта на поддръжката на народния представител от района и ръководител на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов. Строителните действия имат за цел попречване и превъзмогване на последствията от бедствия, както и възобновяване на нанесените непредвидени вреди по инфраструктурата.
За новия мост край с. Шемшево с държавните институции текат съгласувателните процедури, предшестващи издаването на строително позволение. След построяването на оборудването ще бъде възобновена естествената транспортна съгласуваност на Велико Търново със селата Шемшево, Буковец, Пушево и Леденик. Очаква се процедурите, предшестващи строителството, да приключат в границите на месец.
При последното си посещаване в старопрестолния град районният министър Николай Нанков съобщи, че в най-скоро време ще бъде обезпечено финансиране за още две значими транспортни прави. Предвидена е цялостна рехабилитация на републикански път III-514 Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица, както и на правата сред селата Самоводене и Ресен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР