Велико Търново. Площадки за приложно колоездене и за оцеляване в

...
Велико Търново. Площадки за приложно колоездене и за оцеляване в
Коментари Харесай

Велико Търново: Площадки за приложно колоездене и за оцеляване в природата към Центъра за превенция и спорт бяха открити в село Балван

Велико Търново. Площадки за приложно колоездене и за оцеляване в природата към Центъра за предварителна защита и спорт бяха открити в село Балван, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . На събитието участваха министърът на вътрешните работи Младен Маринов, регионалният шеф проф. доктор Любомира Попова, кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново ст. комисар Димитър Машов, шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Красимир Кръстев и други. Празникът стартира с открит урок по родолюбие в Центъра за предварителна защита и спорт, който бе воден от кмета на село Беляковец Албена Беренска.
Децата отговаряха на въпроси, свързани с българската история и просвета, като да вземем за пример кой е създател на българския химн и кой е написал първия български разказ. Децата, присъединили се в урока, получиха брошура по родолюбие, издадена от Община Велико Търново. Министър Младен Маринов засади дружно с децата дръвчета в двора пред центъра, след което се организираха демонстрации на площадките по пожарна и пътна сигурност, които бяха открити през септември 2018 година, както и на новосъздадените площадки за приложно колоездене и за оцеляване измежду природата. Всички деца, участващи в демонстрациите, получиха документи за присъединяване и лакомства.
След формалното разкриване на площадките в Пенсионерския клуб в селото се организира работна среща на министър Младенов на тематика „ Устойчиви начинания и партньорства. Превенция за сигурност “.
Председателят на Дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “ Благовеста Факирова напомни, че Центърът за предварителна защита и спорт в село Балван е оголен през декември 2016 година. През септември 2018 година бяха открити две детски площадки към центъра – за пътна и за пожарна сигурност. Новите площадки, по приложно колоездене и за оцеляване в природата, са основани със съдействието на бранш „ Пътна полиция ” и Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Велико Търново, Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници на обитаемоте места в общината, дарителската организация „ Св. Иван Рилски “, Съюза на пивоварите в България, Национален боен университет „ Васил Левски “ и Съюза на българските автомобилисти. Всички деца от 20-те центъра за работа с деца и младежи във великотърновските села ще получават теоретични познания в Центъра за предварителна защита и спорт в Балван, след което ще организират и на практика занимания на четирите площадки.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР