Велико Търново. Ново почистване на дъждоприемните шахти и уличните отоци

...
Велико Търново. Ново почистване на дъждоприемните шахти и уличните отоци
Коментари Харесай

Велико Търново: Чистят 1000 дъждоприемни шахти и улични отоци в града

Велико Търново. Ново разчистване на дъждоприемните шахти и уличните отоци стартира във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Близо 1000 уреди ще бъдат отворени, с цел да бъде обезпечена оптималната проводимост преди идващия интервал на превалявания.
Дейността включва изгребване на наносите, осъществявано от чиновници на общинското дружество „ Зелени системи “, както и така наречен „ продухване “ със профилирана техника. Най-честата причина за задръстване или за затрудняване на отичането на водата се оказват многочислените опаковки и найлонови торбички, изхвърлени по улиците.
Работата стартира от кв. „ Чолаковци “, а през днешния ден са обхванати улиците „ Възрожденска “ и „ Бачо Киро “. Постепенно екипите на Оперативна програма „ Зелени системи “ ще обходят целия град. Работи се и по сигнали, подавани от великотърновци.
Настоящото разчистване на дъждоприемните шахти и уличните отоци е следващото от началото на годината и се прави преди и след всеки интервал на превалявания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР