Велико Търново. Над 600 великотърновци се събраха в новия храм

...
Велико Търново. Над 600 великотърновци се събраха в новия храм
Коментари Харесай

Велико Търново: Службата за Второ възкресение събра над 600 великотърновци в нов храм

Велико Търново. Над 600 великотърновци се събраха в новия храм „ Възкресение Христово ” за църковната работа точно на Великден, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Богослужението за Второ възкресение бе отслужено от великотърновския митрополит Григорий. Кметът на Старата столица Даниел Панов също почете литургията и поздрави своите съграждани с най-светлия християнски празник.
„ Великден символизира успеха, която светлината, добротата, вярата, истината и правдата взимат над мрака, злото, лъжата, неправдата. Възкресение Христово ни учи, че би трябвало да следваме изконните човешки, български и православни полезности, да опазваме традициите и обичаите. Нека всички бъдем по-добри, дано оказваме помощ на хората в потребност ”, обърна се Даниел Панов към великотърновци.
След края на църковната работа кметът Панов и митрополит Григорий подариха великденски пакети с осветено яйце и козунак на всеки от присъстващите. Те бяха обезпечени от Община Велико Търново и спонсори. Живеещите в домовете за възрастни хора „ Венета Ботева ” и в с. Балван, дружно с младежите от Кризисния център в селото и децата в Центъра за настаняване от фамилен вид (В. Търново) също бяха зарадвани с осветени великденски яйца и козунаци.
Кулминация на празничната стратегия за Възкресение Христово е аудиовизуалният театър „ Царевград Търнов – тон и светлина ”, който ще бъде излъчен в 21.00 часа довечера.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР