Велико Търново. На 28.11.2018 г. в Кризисен център за деца

...
Велико Търново. На 28.11.2018 г. в Кризисен център за деца
Коментари Харесай

Велико Търново: Посланикът на САЩ Ерик Рубин посети Кризисен център за деца жертви на трафик и насилие в село Балван

Велико Търново. На 28.11.2018 година в Кризисен център за деца жертви на трафик и/или принуждение – с. Балван, Община Велико Търново, се състоя среща сред посланика на Съединени американски щати в България господин Ерик Рубин и екипа и децата настанени в центъра. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Срещата беше почетена от инж. Даниел Панов – кмет на Община Велико Търново, госпожа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето ”, господин Недю Георгиев – кмет на с. Балван, госпожа Лидия Загорова – ръководител на Сдружение „ Пренебрегнати деца ”, госпожа Мая Пешева – Директор на Дирекция обществено подкрепяне, представители на РПУ на Министерство на вътрешните работи, преподаватели от ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий ”.
Посланикът беше посрещнат по обичаен български бит с самун и сол. След това по време на срещата имаше опция да беседва с децата и екипа на Кризисния център за достиженията и проблемите, свързани с директната работа с деца претърпели принуждение и жертви на трафик и полова употреба.
Г-жа Росица Димитрова показа за 12-годишния опит на първия по рода си Кризисен център в България за деца жертва на трафик и принуждение, за положителното съдействие на Община Велико Търново с Дирекция „ Социално подкрепяне ”, РПУ на Министерство на вътрешните работи, просветителни институции, с неправителствения бранш, с които са сътрудници и другари. Тя показа още, че всички дружно работят в полза на децата, в поддръжка за гарантиране на щастливо детство, за реализиране на сполучлива интеграция и социализация в обществото. Димитрова показа огромната иновация за Община Велико Търново – построяването на два Кризисни центъра за лица, жертва на трафик и принуждение. Към момента тематиката за домашното принуждение е настояща и се плануват законодателни промени в Закона за домашното принуждение, Наказателен кодекс и в Наказателно процесуалния кодекс, които да създадат ограниченията и дейностите за поддръжка още по-добре проведени и целенасочени за групата към която се отнасят. В това отношение Община Велико Търново в сходство със законодателните промени потвърждава,че е виновен снабдител на обществени услуги за уязвими групи.
По-късно Посланик Рубин и екипа му се включиха в изработването на коледни играчки от филц за благотворителния базар на обществените услуги, обичайно проведен от Община Велико Търново. В края на срещата децата от Кризисния център изнесоха къса стратегия включваща песни и национални танци, които те са научили по време на престоя си в центъра, а гостите от своя страна ги зарадваха с доста дарове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР