Велико Търново. Кметът на Велико Търново и председател на Националното

...
Велико Търново. Кметът на Велико Търново и председател на Националното
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът Даниел Панов присъства на церемонията за старта на българското председателство на Съвета на Европейския съюз

Велико Търново. Кметът на Велико Търново и ръководител на Националното съдружие на общините в България (НСОРБ) Даниел Панов участва на церемонията за старта на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Събитието се състоя в залата на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ в столицата София. Заедно с Даниел Панов участваха заместник-председателите на НСОРБ Донка Михайлова /кмет на Троян/, Иво Димов /кмет на Димитровград/, Хасан Азис (кмет на Кърждали) и други представители на локалната власт.
Тържествени слова произнесоха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, министър председателят на България Бойко Борисов, министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, президентът Румен Радев, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Впечатляващо бе изявлението на Доналд Туск, който приказва на български език, рецитира част от стихотворението на Иван Вазов „ Отечество общително, по какъв начин хубаво си ти! “ и изрази убеденост, че председателството ще бъде сполучливо.
В празничния концерт участваха Детският хор на БНР, камерният отбор „ Йоан Кукузел-Ангелогласният ”, вокалната групировка „ Ева Квартет ”, Стоян Янкулов и отбор „ Чинари ”, Ансамбъл „ Българе ”, инструменталната групировка „ Булгара ”, Крис и Велин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР