Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи тържественото

...
Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи тържественото
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът Даниел Панов присъства на тържественото заседание за 20-годишнината на Апелативния съд

Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов почете тържественото съвещание по случай 20-годишнината от възобновяване и 140-годишината от основаването на Апелативния съд в града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Събитието се състоя в Музей „ Възраждане и Учредително заседание “ и беше намерено от административния началник на правосъдната инстанция арбитър Янко Янев. Ретроспекция за Апелативния съд и българската правораздавателна система направи показа историкът и държавник проф. Милко Палангурски.
В обръщението си към магистратите Даниел Панов напомни, че тържественото съвещание се организира в знаково за България място. „ Тук, в Музей „ Възраждане и Учредително заседание, са положени основите на Третата българската страна, на българския конституционализъм и правна система. Благодаря на арбитър Янко Янев, на неговите прародители – магистратите Здравко Трифонов, Йорданка Неделчева и Илияна Димова, на всички съдии и правосъдни чиновници за високия професионализъм, тъй като работата на правосъдната инстанция е високо ценена както в България, по този начин и в Европа. А всичко това издига престижа и престижа на Старата столица Велико Търново и нашият град е и водещо средище на българското правосъдие. Работата на магистратите от Апелативен съд стимулира и младежите да учат юридическите науки “, обърна се Даниел Панов към аудиторията. Кметът на Велико Търново пожела на магистратите и правосъдните чиновници да бъдат здрави, благословени и все по този начин ловко и държавнически да вземат решение всеки проблем, ръководени от правилата на правовата страна.
Гости на тържественото съвещание бяха също заместник-министърът на правораздаването Десислава Ахладова, представители на Върховния касационен съд и Висшия правосъден съвет, Прокуратурата на Република България, Националния институт на правораздаването. Присъстваха също регионалният шеф проф. Любомира Попова, посетители от Съюза на юристите в България, Великотърновската адвокатска гилдия, ръководители на апелативните съдилища в България, ръководителите на окръжните и районните съдилища в апелативен регион - Велико Търново, някогашни и сегашни съдии от Апелативния съд в Старата столица, правосъдни чиновници и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР